Hírek

Részvételi csúcs a Vivicittá-futáson

Atlétika

2013. április 27.

A szombat délutáni verőfényes napsütésben a tavalyinál is többen, 2100-an - soraikban a fővédnök dr. Páva Zsolt polgármesterrel - álltak rajthoz a pécsi Vivicittá Városvédő futáson.

Részvételi csúcs a Vivicittá-futáson
Április 27-én, szombaton a tavalyi, 2060-as létszámot is túlteljesítve összesen 2100-an neveztek a pécsi 3. Telekom Vivicittá Városvédő Futásra. A mezőny 14:30-kor rajtolt el a Széchenyi térről. 2,8 kilométert lehetett Pécsért futni a dzsámitól indulva a város legszebb részein.

A lelkes vállalkozókat Borsos Anita fitneszaerobik világbajnok, és Réfi Eszter sportaerobik Európa-bajnok, a pécsi rendezőtárs PSN Zrt. Sportiskola-vezetője melegítette be a futás előtt.

14:30-kor Páva Zsolt pécsi polgármester rajtjelére indult el a mezőny - a startpisztoly elsütése után ő is lefutotta a távot, méghozzá remek idővel. A programon több pécsi cég és sportegyesület is nagyobb létszámban képviseltette magát - utóbbiak sorából is kiemelkedett csaknek száz indulójával a PMFC labdarúgócsapata (amelynek soraiban ott volt a klubtulajdonos Matyi Dezső is), a Rátgéber Akadémia kosárlabda-utánpótlása, illetve természetesen a PSN Zrt. Sportiskola több szakosztálya. 

A 2,8 kilométeres távot a férfiaknál Magyar Huba, a PSN Zrt. atlétája teljesítette a leggyorsabban, 8:44 alatt. Őt Halász Ádám szintén a PSN futója követte, és a harmadik helyre Godi Imre érkezett mindössze néhány másodperces különbséggel.
A hölgyeknél elsőként Kácser Zita, a Szolnoki MÁV SE futója szakította át a célszalagot 10:25-ös idővel. A második helyezett Horváth Kármen a PVSK versenyzője, a harmadik Kácseri Krisztina, a PSN Zrt. futója lett.

Eredmények:
Nők:
1. Kácser Zita Szolnoki MÁV SE 10:25
2. Horváth Kármen PVSK 10:48
3. Kácseri Krisztina PSN Zrt. 11:08

Férfiak:
1. Magyar Huba PSN Zrt. 8:44
2. Halász Ádám PSN Zrt. 8:47
3. Godi Imre PVSK 8:49

A főtámogató Telekom munkatársainak különversenyében:

1. Sohárné Kemele Hajnalka 18:23
Férfi
1. Takács Ferenc 12:49

A pécsi dobogós iskolákat az a megtiszteltetés érte, hogy a díjakat Sztojkovics Éva,száznegyvenhétszeres válogatott kosárlabdázó adta át.

Eredmények:
1. Jurisics M. utcai általános Iskola 42 fő
2. Báni Donát utcai Általános Iskola 40 fő
3. Kovács Béla Általános Iskola 31 fő

A nem pécsi iskolákat szintén díjazásban részesítette a rendező Budapest Sportiroda. Az ő nyereményüket megosztva adta át a távot szintén egyaránt teéljesítő Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó (a PSN Zrt. vezérigazgatója) és Jung László a Telekom Operatív értékesítési igazgatója.

Eredmények:
1. VM DASzK Szakképző Iskola 68 fő (abszolút győztes)
2. Ifjúság úti Iskola 32 fő
3. Dr. Berze Nagy János Általános Iskola 14 fő

Ezután még további különdíjakat is kisorsoltak, többek között a PSN Zrt. által fölajánlott két darab Samsung okostelefont és egy darab Samsung fényképezőgépet. 

KÉPGALÉRIA, további információk a Vivicittá városvédő futás további helyszíneiről: www.futanet.hu 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán