Hírek

Aranyérmes a 95-ös pólócsapat

Vízilabda

2013. május 8.

Miközben a fiatal vízilabdások sorra nyerik a nemzetközi tornákat, a felnőttek a kiesés ellen küzdenek, Bereczki Miklós csapatának az Egri Főiskola ellen elvesztett párharcot követően az Fradival és a Kaposvárral kell megmérkőznie a bennmaradásért.

Aranyérmes a 95-ös pólócsapat

A VK Beograd  fennállásának 35. évfordulójára rendezett tornára egyedüli külföldi csapatként a PSN Zrt. pólósait hívták meg a rendezők - köszönhetően a pécsi húsvéti tornákon kialakított jó kapcsolatnak -, a pécsi gyerekek ráadásul a világhírű Tasmajdan uszodában mérkőzhettek meg ellenfeleikkel, amely több szerb-magyar összecsapás helyszíne volt már és a szerb vízilabdázás szentélyének számít. Az 1995-ös pécsi korosztály veretlenül győzött, a fiatalabbak, az 1998-as születésűek pedig elhozták a bronzérmet.

- Minden szempontból remekült sikerült a kétnapos belgrádi torna. Három nagyon éles meccsen tudtuk gyakorolni az eddig tanult taktikai elemeket, emellett új dolgokat is sikerült beépítenünk a játékunkba. A csapatépítés szempontjából is nagyon hasznos esemény volt, a tornagyőzelem pedig csak hab a tortán. Azt hiszem, hogy az aranyérem önmagában is nagy siker, azonban azt is ki kell emelnem, hogy nálunk egyetlen 1995-ben született pólós játszott, a többiek mind fiatalabbak, így még nagyobb dicsőséget jelent az aranyérem - foglalta össze a belgrádi történéseket Lukács Gergő, edző.

Május 3-án az 1997-ben született Csaba Márton sporttörténelmi sikert ért el, a PSN Zrt. vízilabdázója ugyanis bemutatkozott az OB I-ben szereplő juniorválogatottban (1993-ban vagy korábban születettek). A pólós kezdőként kapott helyet a korábbi olimpiai bajnok, dr. Horkai György csapatában, jó passzokkal vetette észre magát az együttesben.


1995-ben vagy később született korosztály

Pécsi eredmények:

Singidunum (SRB) – PSN Zrt. Pécs           10 : 10

PSN Zrt.  Pécs – Stari Grad (SRB)              11 : 9

VK Belgrad (SRB) – PSN Zrt. Pécs             8 : 9

Torna végeredménye:

PSN Zrt. Pécs      7 p.

Stari Grad           6 p.

Singidunum       4 p.

VK Beograd        0.p 1998-ban vagy később született korosztály

Pécsi eredmények:

VK Belgrad (SRB) – PSN Zrt. Pécs             13 : 7

PSN Zrt. Pécs – Nis (SRB)                             9 : 12

PSN Zrt. Pécs – Zemun (SRB)                     10 : 7

Torna végeredménye:

VK Belgrad            9 p.

Nis                       6 p.

PSN Zrt. Pécs        3 p.

Zemun                 0 p.  

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek