Hírek

Keresik a gyenge teljesítmény okait a PMFC-nél

Labdarúgás

2013. május 18.

A PMFC-Matias vezetősége új szakmai stábbal kezdte meg a tavaszt, az új edzőkkel pedig új remények is érkeztek a Stadion utcába.

Keresik a gyenge teljesítmény okait a PMFC-nél

Azonban Márton Gábor csapata a kezdeti lendület után (az MTK-t győzte le hazai pályán 2-1-re) hamar visszaesett, az elmúlt 10 mérkőzésen megszerezhető 30 pontból mindössze tizenkettőt sikerült bezsebelnie (a siófoki találkozó lapzártánk után ért véget).

Nem csoda, hogy szinte nincs olyan meccs, amikor Márton Gábor nem az első perctől kezdve a kispad előtt elégedetlenkedik, hiszen a védelem enyhén szólva is nagy hibákat vétett tavasszal, emellett a csatárok se brillíroznak, a tíz meccs alatt csak tizenkétszer találtak be az ellenfél kapujába, ez átlagban mérkőzésenként alig több egyetlen gólnál.  A pécsiek támadója, Simon Attila a következőket mondta a Siófok elleni találkozó előtt.

- Úgy gondoltam a Kaposvár elleni meccs után, hogy nincs lejjebb, aztán következett a Honvéd, amikor már tényleg azt hittem, hogy nem lehet gyengébben játszani, és végül a Haladás ellen is csúfos vereséget szenvedtünk. Hétfőn tartottunk egy megbeszélést az öltözőben, ahol az edzőpáros megkérdezte mindenki véleményét a csapatból és próbáltuk közösen megtalálni a vereségek okait. Az biztos, hogy minden egyes játékosnak sokkal többet kell nyújtania a pályán. Muszáj túllépnünk ezen a vereségen, le kell most zárnunk, akármilyen csúfos is volt, mert ha azon kesergünk egész héten, akkor az rányomhatja a bélyegét a hétvégére is. Megbeszéltük, lezártuk, és most már csak előre tekintünk. A Siófok legyőzése járhat a fejünkben, mert ha ez sem lesz meg, akkor még csúfosabb helyzetbe sodorjuk magunkat - nyilatkozta a pmfc.hu-nak Simon, aki első pécsi gólját a KTE ellen szerezte.

Úgy tűnik, már a szurkolók is kezdenek elpártolni csapatuktól, a B-közép például még a lefújás előtt kivonult a stadionból a legutóbbi hazai alatt, ezzel is mutatva, hogy korántsem elégedettek a mutatott teljesítménnyel. A zuhanyhíradó szerint pedig ősztől akár kapusát is elveszítheti a pécsi együttes, a bajnokokvarosa.hu információi alapján a Videoton nyáron szerződtetheti a PMFC 22 esztendős hálóőrét, Dibusz Dénest. A pécsiek cáfolták a hírt, a fehérváriak pedig azt mondták, hogy "ha lesz bejelenteni valónk, akkor megtesszük".

A PMFC a 28. forduló előtt a tizenharmadik helyen állt, Márton Gábor tanítványai az utolsó hazai meccsen a Diósgyőr ellen javíthatnak május 25-én, 16.00-kor, majd június első napján Székesfehérváron zárják a bajnokságot.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán