Hírek

A gyerekek a legfontosabbak az MLSZ-nek

Labdarúgás

2013. május 23.

Ugyan már csak egy forduló van vissza az NB I-ből, a megyebajnokságban is hamarosan kiderülnek a győztesek, az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóságán nem áll meg az élet, jönnek az utánpótlástornák, emellett a legjobb utánpótlásedzőt is díjazzák.

A gyerekek a legfontosabbak az MLSZ-nek

Május elején a PMFC, az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága és a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezetői aláírták azt az együttműködési megállapodást, amelynek célja a Pécsett élő óvodáskorúak (5-6 éves korosztály) megismertetése, megszerettetése a labdarúgással. Ennek keretében játékos formában mutatják majd be a foci szépségeit, emellett szeretnék az MLSZ Bozsik Intézményi Programjában résztvevő csapatok létszámát bővíteni, ezzel is segítve a tehetséges gyerekeket a sportszervezetekhez irányítani. A PSN Zrt. vállalta az edzői státusz létrehozását a programfelelős (az egykori élvonalbeli labdarúgó, korábbi PMFC-utánpótlásedző Schneider Gábor) részére, emellett a Várkői-stadiont adja a programokhoz. Ugyanakkor a PMFC játéktereit is használhatják a kicsik, akik a klub saját buszával utazhatnak a mérkőzések helyszínére. Az Igazgatóság pedig a szükséges eszközök mellett az érmekkel és ajándékokkal járul hozzá a program sikerességéhez. Az első "Törpfoci-tornát" június 13-án rendezik a PMFC stadionban, ahova közel 200 óvodást várnak a szervezők.

Az igazolt labdarúgók mellett a szabadidejükben, hobbiból focizóknak is játéklehetőséget szeretnének biztosítani az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóságán, ezért május 28-án, a Várkői-stadionban rendeznek egy középiskolásoknak szóló amatőr kispályás tornát, amelyre közel 15 csapatot várnak.  Június 10-én pedig első alkalommal díjazzák a legjobb utánpótlásedzőt, akit a Bozsik-programban résztvevő egyesületekből és az amatőr gárdák trénerei közül választanak ki.

Idő közben elbírálták a sportfejlesztési programokat is, az MLSZ Baranya megyében 126 millió forintot osztott ki 46 egyesületnek (több, mint a baranyai klubok fele) 700 000 - 7 000 000 forint értékben. Az elbírálás alapja az utánpótlásban résztvevő együttesek száma volt, a több korosztályos csapattal rendelkező együttesek több támogatást is nyertek.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán