Hírek

A gyerekek a legfontosabbak az MLSZ-nek

Labdarúgás

2013. május 23.

Ugyan már csak egy forduló van vissza az NB I-ből, a megyebajnokságban is hamarosan kiderülnek a győztesek, az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóságán nem áll meg az élet, jönnek az utánpótlástornák, emellett a legjobb utánpótlásedzőt is díjazzák.

A gyerekek a legfontosabbak az MLSZ-nek

Május elején a PMFC, az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága és a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezetői aláírták azt az együttműködési megállapodást, amelynek célja a Pécsett élő óvodáskorúak (5-6 éves korosztály) megismertetése, megszerettetése a labdarúgással. Ennek keretében játékos formában mutatják majd be a foci szépségeit, emellett szeretnék az MLSZ Bozsik Intézményi Programjában résztvevő csapatok létszámát bővíteni, ezzel is segítve a tehetséges gyerekeket a sportszervezetekhez irányítani. A PSN Zrt. vállalta az edzői státusz létrehozását a programfelelős (az egykori élvonalbeli labdarúgó, korábbi PMFC-utánpótlásedző Schneider Gábor) részére, emellett a Várkői-stadiont adja a programokhoz. Ugyanakkor a PMFC játéktereit is használhatják a kicsik, akik a klub saját buszával utazhatnak a mérkőzések helyszínére. Az Igazgatóság pedig a szükséges eszközök mellett az érmekkel és ajándékokkal járul hozzá a program sikerességéhez. Az első "Törpfoci-tornát" június 13-án rendezik a PMFC stadionban, ahova közel 200 óvodást várnak a szervezők.

Az igazolt labdarúgók mellett a szabadidejükben, hobbiból focizóknak is játéklehetőséget szeretnének biztosítani az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóságán, ezért május 28-án, a Várkői-stadionban rendeznek egy középiskolásoknak szóló amatőr kispályás tornát, amelyre közel 15 csapatot várnak.  Június 10-én pedig első alkalommal díjazzák a legjobb utánpótlásedzőt, akit a Bozsik-programban résztvevő egyesületekből és az amatőr gárdák trénerei közül választanak ki.

Idő közben elbírálták a sportfejlesztési programokat is, az MLSZ Baranya megyében 126 millió forintot osztott ki 46 egyesületnek (több, mint a baranyai klubok fele) 700 000 - 7 000 000 forint értékben. Az elbírálás alapja az utánpótlásban résztvevő együttesek száma volt, a több korosztályos csapattal rendelkező együttesek több támogatást is nyertek.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2020. szeptember 25.

Ma az edzőket ünnepeljük

2020. szeptember 21.

Aktuális heti versenyek

Atlétika 2020. szeptember 21.

Kettős győzelem Tatabányán