Hírek

Az edző gólja jelentett bentmaradást

Vízilabda

2013. május 23.

Az utolsó mérkőzés utolsó másodperceiben lőtt góllal végül bentmaradt az OB I-ben a PVSK-Füszért férfivízilabda-csapata.

Az edző gólja jelentett bentmaradást

A szokottnál is keményebb idényt most némi pihenő követi - majd az új csapat építése a feladat. A szerződése mindenkinek lejárt, azt még nem tudni, ki megy, ki marad.

Már a kezdetet sem nevezhetjük simának, hiszen tavaly ilyenkor nem volt a mostanihoz hasonló szerencséje az együttesnek, és a medencében elért eredmény alapján kiesett a legmagasabb osztályból. A sportdiplomácia azonban az utolsó utáni pillanatban - egy létszámemeléssel - nekik kedvezett, így Petik Attila gárdája végül mégis az élvonalban kezdhette meg szereplését. Ám a hosszas huzavona miatt azok a játékosok, akikre számított volna a Vasút, nem vártak a bizonytalanra, hanem sorra aláírtak más együtte4seknél, így végül a tervezettnél némileg gyengébben zárult számunkra az átigazolási idény.

Nem meglepő tehát, hogy a rájátszást az alsóházban, azaz a kiesés elkerüléséért kezdte meg a gárda - ahogy az sem, hogy a rendkívül hosszú kudarc (idegenben csaknem másfél éves nyeretlenségi)-sorozatnak az edző lett az első "áldozata", azaz márciusban Bereczki Miklós ülhetett le játékosedzőként a kispadra.

Bár a csapat ezt követően, ha lehet, még inkább erőn felül próbált teljesíteni az Egri Főiskola, Kaposvár, Fradi kvartettben, előfordult, hogy már könnyedén megnyertnek hitt meccsek úsztak el a végjátékban - valljuk be, nem egyszer "nem éppen a  pécsieknek kedvező" bírói ítéletek során. Ahogy a még ugyancsak játszó Lukács Gergely másodedző fogalmaz bár minden meccsen megpróbáltak mindent megtenni a sikerért, a végjáték valóban nagyon hullámzóra sikeredett. Szerencsére valaki mindig akadt, aki valahogy kirántotta a csapatot a gödörből, mint mondja, a bentmaradás a csapategységnek, leginkább a csapat védekezésének köszönhető.

Tegyük hozzá, valóban a legeslegutolsó pillanatban, gyakorlatilag nyolc másodperccel a bajnokság zárulta előtt eldöntve a bentmaradást. Ekkor talált be ugyanis Bereczki Miklós a korábban már 3-0-ra, majd még 8-6-ra is vezető Kaposvár hálójába. A 8-8-as döntetlen pedig meghozta az első osztályt érő pontot a PVSK-nak.

A következő idényben a cél a már megkezdett út folytatása, azaz még több saját nevelésű, tehetséges fiatal beépítése az OB I-es felnőttkeretbe - a közvetlen utánpótlásgárdák sikerei erre jó alapot adnak. A lejárt szerződésű játékosokkal csak most kezdődnek meg a tárgyalások a folytatásról, ahogy Bereczki Miklóssal is - információnk szerint az edző és a vezetőség is a közös folytatásban gondolkodik.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek