Hírek

Kézilabdabúcsú: veríték nélkül nem megy

Kézilabda

2013. május 30.

Kiesett a PVSE férfikézilabda-csapata az NB I-ből. Azt eddig is tudtuk, hogy a pécsieké volt a legszűkösebb költségvetés, ám a klubvezetők szerint az anyagiak mellett morális problémák is állnak a szomorú tény mögött.

Kézilabdabúcsú: veríték nélkül nem megy

Bár sem Koleszár György vezetőedző, sem Nagy Zsolt ügyvezető nem vitatja el saját felelősségét a kiesésből, és mindketten egy sor olyan szakmai és anyagi érvet, illetve részben az együttesen kívül álló okot  is fölvonultatnak, amely szinte egyenes utat jelentett a búcsúhoz, egy dologban mégis egyetértenek. Jelesül abban, hogy a szűkös költségvetés - a PVSE nagyjából negyvenmillióból gazdálkodott, miközben információnk szerint az ezt követő legkisebb büdzsé is száz fölött volt az NB I-ben -  valamint a bajnoki lebonyolítási rendszer számukra kedvezőtlen alakulása csak az egyik szelete ennek a végeredménynek. (Utóbbin értve, hogy miközben a "nagy"csapatok zömétől az alapszakaszban pontot raboltak, ez éppen az alsóházi gárdák ellen nem sikerült, márpedig a rájátszásba csak az ez utóbbiak elleni mérkőzések eredményei kerültek tovább. A riválisok közül ráadásul egyedül ők győzték le az idény közben búcsúzó Kecskemétet, itt újabb pontokat elbukva.)

Ugyancsak gondot okozott a szakvezetőnek, hogy a javarészt egyetemi tanulmányok, illetve munka mellett kézilabdázó játékosaival ezen elfoglaltságaik - illetve néhány sérülés - miatt a télen közel sem azt a munkát tudták elvégezni, ami megalapozhatta volna a tavaszi jó szereplést.

Az igazi problémát a szakvezetők egybehangzó állítása szerint ugyanakkor az jelentette, hogy ifjú titánjaik közül többen már idény közben már előre elkötelezték magukat más klubokhoz, és ettől kezdve már csak félig jártak lélekben a pécsi pályán, messze nem tettek meg mindent a meccseken a győzelemért, ez pedig számtalanszor a csapategység felbomlásához vezetett.

Ahogy Nagy Zsolt képletesen fogalmaz, háttal játszva a pályának nem lehet nyerni.. Mint mondja, mindenkinek lehet rossz napja, és egy meccset sokféleképpen el lehet veszíteni úgy, hogy mégis emelt fővel távozhasson a csapat a parkettről. Ám azt nem fogadja el, ha valaki küzdelem, verejtékezés nélkül jön le a pályáról - kellő akarat nélkül ugyanis biztosan nem sikerülhet a győzelem.

Az ügyvezető azért sajnálja mindezt különösen, mert tavaly is volt olyan játékosuk, aki már menet közben tudta, hogy nem itt folytatja, mégis az utolsó pillanatig harcolt csapatáért.

- Sajnos mostani fiataljaink hozzáállásban, szemléletben nem értek föl Frey Tamás vagy Hudák Henrik profizmusához...  

Nagy Zsolt ugyanakkor máris eltökélten tekint előre. Mint mondja, a céljuk egyértelműen az NB I B Nyugati csoportjának megnyerése, vagyis az azonnali visszajutás az élvonalba. A maradni szándékozó, illetve kiszemelt játékosokkal a napokban kezdik meg a tárgyalásokat, ám az biztos, hogy a jövő év csapatában a mostaninál is hangsúlyosabban számítanak majd saját utánpótlásukra. Bár tudják, hogy visszakerülni nehezebb lesz, mint bentmaradni lett volna az élvonalban, szurkolóiktól elsősorban azt kéri, "ne temessék" őket, minden erejükkel a pécsi kézilabda újbóli felvirágoztatásán dolgoznak majd.


Kézilabdázz a PVSE-vel Balatonfenyvesen! 

Egyhetes nyári kézilabdatábort szervez a PVSE június 20-26. között Balatonfenyves-Alsón. Erre a sportág iránt érdeklődő, akár már igazolt fiúk-lányok jelentkezését várják. A programot szakképzett, tapasztalt edzők, nevelők vezetik, a 13 500 forintos díj a teljes ellátást, utazást is magában foglalja.

Bővebb infó, jelentkezés: Moór Eszter, tel.: 20/288-9285; e-mail: pecsikezilabda@gmail.com.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 1.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. március 1.

Csillogó ruhák, spárgák, érmek

Atlétika 2021. március 1.

Egy hétvége alatt két egyéni csúcs

Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep