Hírek

Lőrincz és Márton maradhat a PMFC kispadján

Labdarúgás

2013. június 6.

Az NB I 12. helyén végző PMFC-Matias vezetősége sajtóreggelin jelentette be, hogy a következő idényben is a Lőrincz Emil, Márton Gábor edzőpáros irányítja majd a labdarúgócsapatot.

Lőrincz és Márton maradhat a PMFC kispadján

Elbert Gábor cégvezető értékelte az elmúlt szezont, de már szó esett a következő bajnokságról is.

Ötperces videó-összeállítással nyitotta meg a sajtótájékoztatót Elbert Gábor, a felvételeken megtekinthettük a csapat őszi és tavaszi góljait. A képsorok jó marketingfogásnak bizonyultak, a látottak alapján több olyan játékost is eladhatnának a PMFC-nél, akiktől valljuk be, a klub szívesen megválna, ám nem kapkodnak utánuk a sztárcsapatok. A cégvezető saját magát szembesítette az újságírók előtt az idény elején kitűzött céljaikkal, elismerve, hogy jóval hátrább végeztek a tervezett 6-8. helynél - az őszi siralmas teljesítmény után azonban némi előrelépést jelentett a tavasz. Ezt a statisztika is alátámasztja: ősszel még a 14. volt, míg csak a tavaszt tekintve a 10.  pozícióban végzett az együttes.

- Az év elején felálló új szakmai stábbal nem a nulláról, hanem nyugodtan mondhatom, mínuszról indultunk neki a tavasznak. A csak idegenbeli meccsek alapján a bravúros negyedik pozícióban végeztünk, már meg is kezdtük a tárgyalásokat az MLSZ illetékeseivel, hogy jövőre csak idegenben szeretnénk játszani - jegyezte meg viccesen Elbert Gábor.

- Lehet némi hiányérzetünk a teljesítménnyel kapcsolatban, azonban az irány, amelyen haladunk mindenképpen jó. Sajnos a mezeken a szív felett található PMFC-címerért nem mindenki tett meg mindent, ami megbocsáthatatlan. Ezért is szeretnénk, hogy a minőségi külföldi labdarúgók mellett egyre több saját nevelésű futballista is bekerüljön a csapatba. Beke Péter, Ipacs Péter, Gőcze Gergő és Wittrédi Dávid (továbbá időközben az épp az idényzárón 100. élvonalbeli bajnokiját ünneplő csapatkapitány, Lantos Levente - A szerk.) már aláírták a szerződésüket, Havas Attila pedig ajánlatot kapott tőlünk - hangsúlyozta a pécsi kötődésű játékosok fontosságát a cégvezető, aki hozzátette, hogy a Haladás tehetséges kapusának, Gőczének a leigazolása nem függ össze a korábban a sajtóban megjelent Dibusz-üggyel.

A szezon előtt megfogalmazott célok közé tartozott a Pécsett nevelkedett játékosok szerepeltetése az első csapatban, valamint a légiósok számának csökkentése. Ebben kétségkívül fejlődött a klub, hiszen 2012 tavaszán tizenkét idegenlégiós szerepelt az együttesben, mostanra négyen maradtak. Csökkenésükkel szinte egyenesen arányosan nőtt a saját nevelésű futballisták száma, a tavalyi öt helyett immár tizenketten tagjai a keretnek.

A PMFC vezetősége figyelt a meccsek körítésére is, az olimpiai bronzérmes Módos Péter mellett a paralimpiai aranyérmét tavaly parádésan megvédő Sors Tamás is végzett el kezdőrúgást; nagy hangsúlyt fektettek az egykori pécsi legendák köszöntésére is, de a hölgyeket, gyerekeket és több baranyai települést is megszólítottak e kezdeményezésekkel. Jótékonykodásban is jeleskedett a PMFC, a Szemem fénye alapítvány támogatása mellett a fiatal diósgyőri kapus, Rakaczki Bence megsegítésére szervezett véradás is fontos része volt a labdarúgók focipályán kívüli programjának.

A játékosokra most két hét pihenő vár, Elbert Gábor azt ígérte, hogy a június 17-én kezdődő felkészülésre már kész lesz a keret, azt követően pedig hat hét áll rendelkezésükre a szezon kezdetéig, így külföldi edzőtáborokra nem lesz idő, 3-4 napos csapatépítő tréningekre viszont számíthatnak a labdarúgók.

Szinte biztosan marad az együttesnél Miroszlav Grumics, míg Koller Krisztiánnal jó úton haladnak a tárgyalások. Lejárt a szerződése és szabadon igazolható dr. Horváth Zsolt, Jean-Baptiste Akassou és Andrej Causic, Simon Attiláról pedig a Pakssal egyeztetnek a pécsiek. A kapus Sánta András jövője kérdéses, Elbert Gábor szerint "ha elfogadja a kialakult helyzetet, akkor szívesen látják a csapatnál". A felkészülést a PMFC-ben kezdi meg az eddig Kozármislenyben kölcsönben szereplő Városi Viktor, Frőhlich Roland és Nagy Dominik.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2020. szeptember 25.

Ma az edzőket ünnepeljük

2020. szeptember 21.

Aktuális heti versenyek

Atlétika 2020. szeptember 21.

Kettős győzelem Tatabányán