Hírek

Lőrincz és Márton maradhat a PMFC kispadján

Labdarúgás

2013. június 6.

Az NB I 12. helyén végző PMFC-Matias vezetősége sajtóreggelin jelentette be, hogy a következő idényben is a Lőrincz Emil, Márton Gábor edzőpáros irányítja majd a labdarúgócsapatot.

Lőrincz és Márton maradhat a PMFC kispadján

Elbert Gábor cégvezető értékelte az elmúlt szezont, de már szó esett a következő bajnokságról is.

Ötperces videó-összeállítással nyitotta meg a sajtótájékoztatót Elbert Gábor, a felvételeken megtekinthettük a csapat őszi és tavaszi góljait. A képsorok jó marketingfogásnak bizonyultak, a látottak alapján több olyan játékost is eladhatnának a PMFC-nél, akiktől valljuk be, a klub szívesen megválna, ám nem kapkodnak utánuk a sztárcsapatok. A cégvezető saját magát szembesítette az újságírók előtt az idény elején kitűzött céljaikkal, elismerve, hogy jóval hátrább végeztek a tervezett 6-8. helynél - az őszi siralmas teljesítmény után azonban némi előrelépést jelentett a tavasz. Ezt a statisztika is alátámasztja: ősszel még a 14. volt, míg csak a tavaszt tekintve a 10.  pozícióban végzett az együttes.

- Az év elején felálló új szakmai stábbal nem a nulláról, hanem nyugodtan mondhatom, mínuszról indultunk neki a tavasznak. A csak idegenbeli meccsek alapján a bravúros negyedik pozícióban végeztünk, már meg is kezdtük a tárgyalásokat az MLSZ illetékeseivel, hogy jövőre csak idegenben szeretnénk játszani - jegyezte meg viccesen Elbert Gábor.

- Lehet némi hiányérzetünk a teljesítménnyel kapcsolatban, azonban az irány, amelyen haladunk mindenképpen jó. Sajnos a mezeken a szív felett található PMFC-címerért nem mindenki tett meg mindent, ami megbocsáthatatlan. Ezért is szeretnénk, hogy a minőségi külföldi labdarúgók mellett egyre több saját nevelésű futballista is bekerüljön a csapatba. Beke Péter, Ipacs Péter, Gőcze Gergő és Wittrédi Dávid (továbbá időközben az épp az idényzárón 100. élvonalbeli bajnokiját ünneplő csapatkapitány, Lantos Levente - A szerk.) már aláírták a szerződésüket, Havas Attila pedig ajánlatot kapott tőlünk - hangsúlyozta a pécsi kötődésű játékosok fontosságát a cégvezető, aki hozzátette, hogy a Haladás tehetséges kapusának, Gőczének a leigazolása nem függ össze a korábban a sajtóban megjelent Dibusz-üggyel.

A szezon előtt megfogalmazott célok közé tartozott a Pécsett nevelkedett játékosok szerepeltetése az első csapatban, valamint a légiósok számának csökkentése. Ebben kétségkívül fejlődött a klub, hiszen 2012 tavaszán tizenkét idegenlégiós szerepelt az együttesben, mostanra négyen maradtak. Csökkenésükkel szinte egyenesen arányosan nőtt a saját nevelésű futballisták száma, a tavalyi öt helyett immár tizenketten tagjai a keretnek.

A PMFC vezetősége figyelt a meccsek körítésére is, az olimpiai bronzérmes Módos Péter mellett a paralimpiai aranyérmét tavaly parádésan megvédő Sors Tamás is végzett el kezdőrúgást; nagy hangsúlyt fektettek az egykori pécsi legendák köszöntésére is, de a hölgyeket, gyerekeket és több baranyai települést is megszólítottak e kezdeményezésekkel. Jótékonykodásban is jeleskedett a PMFC, a Szemem fénye alapítvány támogatása mellett a fiatal diósgyőri kapus, Rakaczki Bence megsegítésére szervezett véradás is fontos része volt a labdarúgók focipályán kívüli programjának.

A játékosokra most két hét pihenő vár, Elbert Gábor azt ígérte, hogy a június 17-én kezdődő felkészülésre már kész lesz a keret, azt követően pedig hat hét áll rendelkezésükre a szezon kezdetéig, így külföldi edzőtáborokra nem lesz idő, 3-4 napos csapatépítő tréningekre viszont számíthatnak a labdarúgók.

Szinte biztosan marad az együttesnél Miroszlav Grumics, míg Koller Krisztiánnal jó úton haladnak a tárgyalások. Lejárt a szerződése és szabadon igazolható dr. Horváth Zsolt, Jean-Baptiste Akassou és Andrej Causic, Simon Attiláról pedig a Pakssal egyeztetnek a pécsiek. A kapus Sánta András jövője kérdéses, Elbert Gábor szerint "ha elfogadja a kialakult helyzetet, akkor szívesen látják a csapatnál". A felkészülést a PMFC-ben kezdi meg az eddig Kozármislenyben kölcsönben szereplő Városi Viktor, Frőhlich Roland és Nagy Dominik.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán