Hírek

Mindent vitt a Pécsvárad

Labdarúgás

2013. június 6.

Múlt szerdán rendezték a Baranya megyei labdarúgó-kupadöntőt, amelyre a megyei I. osztályban szereplő Geresdlak, Pécsvárad és Siklós jutott be. A csapatok három negyvenöt perces meccsen mutatták meg tudásukat, a trófeát a Pécsvárad nyerte el.

Mindent vitt a Pécsvárad

A PMFC-stadionban megtartott megyei kupadöntő három összecsapása közül a legnagyobb csatát kétségkívül a bajnok Pécsvárad és az ezüstérmes Siklós mérkőzése hozta, amelyet előbbi csapat nyert 3-1-re. A Geresdlak győzelem nélkül végzett szerdán, a Siklós pedig egy nyert mérkőzéssel a bajnokság után a kupában is ezüstérmet szerzett.

Július 20-án a megyebajnokok régiós tornájának ad otthon Pécsvárad, ahol Somogy, Tolna és Baranya bajnokai csapnak össze egyszer negyvenöt perces körmérkőzéses rendszerben. Egy héttel később pedig a megyeválogatottak mérik össze tudásukat Siófokon, Baranya, Somogy, Tolna, Fejér és Pest megyei legjobbjai közül derül ki, hogy ki jut be a nyíregyházi országos döntőbe.

Végéhez ért a középiskolások számára kiírt Coca-Cola CUP idei szezonja is, a szeptemberben kezdődött kupasorozat országos döntőjét a Vasas Fáy utcai sporttelepén rendezték. A fiúkat Baranyából a (Siklósi Közoktatási Intézmény), a lányokat a Széchenyi TÁSI képviselte. A csoportjából mindkét gárda továbbjutott, de a fiúk az egyenes kieséses mérkőzésen nem tudtak nyerni, így kiestek, a lányok viszont megszerezték a bravúros negyedik helyet. A győztesek a focipályán megszerzettek mellett további életre szóló élményekkel gazdagodhatnak, a fiúk mezőnyében élen végző Ajka a Juventus vendége lesz hamarosan, a lányok között diadalmaskodó Kisvárda pedig a magyar válogatott amszterdami vb-selejtezőt nézheti meg élőben. A torna gólkirálynői címét (13-13 találattal) két pécsi lány, Bucher Bettina és Lackó Karolina érdemelte ki.

Az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága a női labdarúgás népszerűsítése, fejlesztése érdekében új bajnokságot ír ki, játéklehetőséget nyújtva a megyei U15-ös korosztálynak is, számukra keresztpályás mérkőzéseket rendeznek majd ősztől. A nevezőket az igazgatóság 60 000 forint támogatásban részesíti, eddig tíz csapat jelezte részvételi szándékát. A bajnokság népszerűsítése céljából június 12-én, a megyei U15-ös bajnokság döntője előtt meghívásos tornát rendeznek a siklósi, szederkényi, szigetvári és a mozsgó-szentlászlói együttesek részvételével.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán