Hírek

Mentálisan erős focistákra van szükség Pécsett

Labdarúgás

2013. június 21.

A PMFC-MATIAS június 17-én megkezdte a felkészülést a 2013/14-es szezonra. Horváth Zsolttal nem hosszabbítanak szerződést, de Nagy Olivér is minden bizonnyal máshol folytatja pályafutását.

Mentálisan erős focistákra van szükség Pécsett
A PMFC-Matias mai sajtóközleménye: 

A tavaszt két győzelemmel (DVTK 2-1, Videoton 2-1) záró együttes keretéből távozott CAUSIC, ZELJKOVIC, NAGY Dominik és HORVÁTH Zsolt, akiknek lejárt a szerződése, valamint KREJCI, akivel közös megegyezéssel bontott a klub. Minden bizonnyal nem lesz a PMFC játékosa UZOMA, AKASSOU, OKORONKWO, NAGY Olivér és SÁNTA András sem, akik iránt komoly érdeklődés mutatkozik a piacon és megfelelő ajánlat esetén távozhatnak.

A napokban a sajtóban is napvilágot láttak olyan információk, melyek szerint a labdarúgó NB1 csapatai összesen 4-6 milliárd forintnyi veszteséget termeltek az elmúlt egy évben. A PMFC-MATIAS az előző szezonban megkezdte azt a munkát, amelynek révén a 2013/14-es szezonnak már egy olyan megfelelő ellenőrzéseken és szabályokon alapuló pontos költségvetéssel vághasson neki, amely lehetővé teszi, hogy a Klub a jelenben és a jövőben is stabilan, pontosan és veszteség nélkül működhessen. A tulajdonos e hét közepén döntött, így a vezetés véglegesítette a rendszert. Ennek természetesen vannak fájó, kevésbé népszerű elemei is (pl.: bérek és az adminisztráció költségeinek csökkentése),  amelyek azt szolgálják, hogy ne kelljen létszámot leépíteni a szakmai területeken. A Klubnak fontosak az ott dolgozó szakemberek és nekik is köszönhetően a legtöbb területen komoly fejlődés mutatkozott az elmúlt szezon során.

Az első csapat keretét annyiban érinti a gazdasági rend, hogy a tavaly nyáron meghirdetett elvekből nem enged a Klub. A klubvezetés és a szakmai stáb közös célkitűzése szerint mentálisan és morálisan erős, megalkuvást nem tűrő játékosok lehetnek csak a pécsi öltözőben ettől a nyártól. Ennek szellemében került Pécsre GŐCZE Gergő (kapus a Haladásból). Kap újra lehetőséget a bizonyításra a Kozármislenybe kölcsönadott és ott az NB2-ben másodikként végzettek közül FRÖHLICH Roland, NAGY József és VÁROSI Viktor, valamint szintén onnan FELLAI József és Daniel ROMIC. S a napokban írhat alá még 4-5 játékos, akik a szakmai stáb meggyőződése szerint mind megfelelnek a fenti követelményeknek. Ugyanez indokolta a szerződéshosszabbítást a csapat kapitányával, LANTOS Leventével és WITTRÉDI Dáviddal is.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán