Hírek

Kiélezettebb küzdelmek a kispályán

Labdarúgás

2013. június 27.

Félidejéhez vagyis a tavaszi kör végéhez érkezett az Intersport-kupáért kiírt városi kispályás labdarúgó-bajnokság, amely lebonyolításán némileg változtattak a szervezők az április rajt előtt.

Kiélezettebb küzdelmek a kispályán

Több osztályban változott a csapatok létszáma, a Szuperligában, az első- és másodosztályban 12 együttes vághatott neki a szezonnak, a harmadosztályban pedig idén először alsó- és felsőházas rendszerben mérkőznek meg egymással a labdarúgók.

Sajnos a változékony időjárás miatt többek között már az első fordulót is el kellett halasztani, az utolsó héten pedig minden hétköznap rúgták a labdát a Várkői-stadion salakos pályáin, hogy behozzák az elhalasztott mérkőzések miatti lemaradást. Néhány találkozót azonban így is át kellett tenni augusztus végére.

A Szuperligában öt ponttal vezet a Kácsor Síremlék, meglepetésre második a Hungaro Chemical's, a dobogó harmadik fokán a tavaly még TESZ néven bajnok Öko-Trade Kft. áll. A góllövőlistát dr. Fazekas Gábor (PINKK Pécsi 424) vezeti 16 találattal. A két kieső helyen jelenleg a Treitz és Társa Kft. és az Anda Kft. áll, egyaránt pont nélkül. Jól állják viszont a sarat az osztály újoncai, a Forza Yellows az ötödik, míg a Diana Vendéglő-City Delikát a hatodik.

Az első osztályban viszonylag nagy előnyt szerzett a Csofém SE, a második Állás-Ponttól mindössze egy ponttal maradt le a La-Do-Mil Bőrdíszmű és a Trans-O-Flex. A tavalyi összecsapásokhoz képest sokkal kiélezett a küzdelem. Az osztály utolsó két helyén szerénykedik az Amatőrök és a Bolkó Reklám, a legtöbb találatot az éllovas együttes labdarúgója, Gál Gergő szerezte, tizenhétszer talált be az ellenfelek kapujába.

A másodosztályban található az egyetlen hibátlan csapat, a Hauni Sopiana, amely együttes őrzi magabiztos előnyét a második Pécsi Közutasok előtt, harmadik az előzetes várakozásoknak megfelelően a Szinkron Barkács. Az utolsó két helyen osztozik a Red Label és a Minarik FC. Előbbi az esetleges kiesésével két év alatt két osztályt is zuhanna, utóbbi pedig még nem nyert mérkőzést. A góllövőlistát az újonc Sárga Lap játékosa, Nyári László vezeti 19 góllal.

A harmadosztályban az utolsó előtti fordulóban kikapott a GLT-Delta, ezzel elvesztette veretlenségét, második a Nojo. Az O'merta leszakadt az éllovastól, azonban a Nojo botlásával felérhet a dobogó második fokára, de nem szabad leírni a Fürge Nyuszi Focivilágot sem. A tabella végén a Duraku Pékség és a Málta szerénykedik. Nagy a harc a felsőházba kerülést jelentő helyért is, a Bliccelhecc, a Ronoflex és a Biokom között fog eldőlni a következő két fordulóban, ki léphet följebb. A legtöbb találatot az éllovas GLT-Delta focistája, Laki Gergely szerezte 25 góllal, őt eggyel lemaradva Molnár László követi.

A Szenior A-csoportban is izgalmasan alakul a bajnokság, jelenleg első a Duplex Rota, de szorosan mögötte áll a tavalyi bajnok Kungáz Bt., a harmadik dobogós az AC Maligán. A Szenior B--ben rendkívül kiélezett a verseny, az Old Fireman és a Bioszoft azonos ponttal áll az élen. A góllövőlistát 21 találattal, toronymagasan vezeti az A-csoportban Galambos Zoltán, a B-ben az újonc Pétáv Kft. játékosa, Papp Zoltán áll az élen 14 góllal.

Idén második alkalommal rendeznek szenior 50+ bajnokságot, listavezető az Európa Pékség, második a tavalyi bajnok PÖBE, a dobogó harmadik fokán pedig a Fehér Sólymok állnak. Ebben a csoportban szinte fordulóról fordulóra változik az állás, nagy izgalmakat hoznak a találkozók. A góllövőlistát Mijhics Dragan vezeti a PÖBE együtteséből, eddig 21 találatot szerzett. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán