Hírek

Élő pólólegenda Pécsett

Vízilabda

2013. július 11.

Hosszú, fárasztó, ugyanakkor sikeres szezonon van túl a PSN Zrt. Sportiskola utánpótlás vízilabda-szakosztálya. Amelynek vezetője, Lukács Gergő egyúttal OB I-es pályafutásától is búcsúzik.

Élő pólólegenda Pécsett

Háromnapos tornával zárták a bajnokságot a pólósok az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában. A negyedszer kiírt Europolo-kupa az 1996/97-ben született fiatalok részére nyújtott játéklehetőséget. Négy csapat indult, az ausztrál Fremantle Mariners, a Székesfehérvár és a pécsiek két gárdája, a PSN Zrt. „A” és „B”, utóbbi kettő körülbelül azonos játékerőt képviselt. A tornát a baranyaiak nyerték meg, ők játszották a házidöntőt, harmadik az ausztrál együttes lett, negyedik pedig a Székesfehérvár.

- A perth-i csapat edzőjeként egy olyan legenda fordult meg a Hullámfürdőben, aki nyolcszor vett részt olimpián, négyszer játékosként, négyszer trénerként. A 73 éves Tom Hoad volt az első idegenlégiós a magyar bajnokságban, Melbourne-ben Bolvári Antal volt az edzője, ő javasolta neki, hogy utazzon el Európába, az csak a fejlődését szolgálhatja. 1963-ban egy esztendőt játszott Magyarországon, a Budapesti Spartacusban, majd megfordult az olaszoknál is, a szöuli nyári játékok után vonult vissza, jelenleg az utánpótlásnál tevékenykedik - mutatta be az ausztrál pólószövetség korábbi elnökét Lukács Gergő.

A PSN Zrt. Sportiskola négy vízilabdázója készül jelenleg a korosztályos válogatottal. Csaba Márton ugyan 1997-ben született, de az eggyel idősebbekkel készül, Lajkó Márton, Vörös Tamás és Sólyomvári Márton pedig a '97-es korosztályos válogatottba kapott meghívást.

- Az első hetek még nagyon fárasztóak, a Margit-szigeten készülünk napi két szárazföldi és két vízi edzéssel a szeptemberi Európa-bajnokságra. Két hónap a felkészülési időszak, ez idő alatt több helyen is lesznek kisebb tornák. Az idei szezonommal nagyon elégedett vagyok, örülök, hogy bekerültem a válogatottba és a pécsi második helyre is büszke vagyok - mondta Csaba Márton, akit az egyik legnagyobb tehetségnek tartanak a pécsi gárdánál.

A pólósok júliusra pihenőt kaptak, augusztus 5-én kezdik meg a felkészülést.

Az utánpótlással, egyben a PVSK felnőttgárdájával kapcsolatos hír, hogy a korábbi csapatkapitány, mostani másodedző, az épp e héten 33 esztendős Lukács Gergely 220 OB I-es mérkőzéssel a háta mögött búcsúzik játékos-pályafutásától. Ahogy fogalmaz, az utánpótlás-korosztályoknál végzett edzői és szakágvezetői munkája immár nem fér össze az élvonalbeli edzés- és meccsritmussal, ugyanakkor az OB I B-ben még szívesen medencébe ugrik, ha szükség lesz rá, mondja.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek