Hírek

Pécsi bringások a kupasorozat élén

Kerékpár

2013. július 22.

A Cross Country szakágban félidejéhez érkezett a hegyikerékpárosok idei Magyar Kupa-sorozata. A PSN Zrt. Sportiskola hegyikerékpár-szakosztálya bravúrosan szerepelt, kategóriájában Szabó Melinda és Veszelka Gergő is vezeti az összetett pontversenyt.

Pécsi bringások a kupasorozat élén

Miközben a PSN Zrt. downhill-versenyzői az idén eddig főként kisebb viadalokon álltak rajthoz, illetve szinte folyamatosan a pécsi szellemvárosi dirt park fejlesztésén, alakítgatásán fáradoznak, és egy szem maratonistájuk, Nedjalkov Balázs is egyetlen rangos (ugyan igen jól sikerült) viadalt tudhat maga mögött, az XCO kupasorozat szinte hétről hétre a domboldalakba szólítja a kerekeseket.

Az amatőrök között vitézkedő két pécsi bringás, Szabó Melinda (ő a Master II kategóriában) és Veszelka Gergő (a junior A-ban) is részt vett az olimpiai szakág legváltozatosabb körpályáin (Szlováklgyarmat, Eplény, Csömör, Zalaegerszeg) rendezett MK-futamokon. És ha már elindultak, többnyire nem is adták alább győzelmeknél, így mindketten kategóriájuk éléről várhatják félidőben a folytatást.

A terep nehézségének elképzelésére kis ízelítő a két versenyző beszámolóiból:

- A szlovákgyarmati nyitányon a sok kemény „mászás” ellenére változatos elemekkel tarkították  a jól követhető, élvezhető pályát, amit meredek lejtők, gyors és ritmusos kanyarok, továbbá egy sziklakert tett izgalmassá. Az eplényi pálya is nagyon jó volt, sok mászás és jó kis lejtők tarkították, igazi bátorságpróbáló terep volt. Mivel a futam hatalmas felhőszakadás közepette zajlott, egy kör erejéig még tekerhető volt, aztán a verseny szép lassan átment „duatlonba”, úgyhogy a majd négy kilométeres kör több mint felét a bringa mellett futva tudtuk csak teljesíteni. A mászással valamint meredek lejtőkkel teli, technikás terep az eddigi legkeményebb, igazi XCO-pálya volt. A verseny végére mindenki tetőtől talpig sáros lett, igazi dagonyázásban lehetett részünk. Csömörön igen technikás, rengeteg kanyarral kombinált, ugyancsak sziklakerttel, lépcsősorral bővített terep várt bennünket. Zalaegerszegen a versenyközpont az alsóerdei gyermektáborban volt, ahol a salakos futópályáról rajtoltunk és a kör végén ide érkeztünk vissza. A szervezők gyönyörű erdős környezetben, nagyon jó nyomvonalú, 138 kanyarral fűszerezett, öt kilométer hosszú, gyors pályát jelöltek ki, ahol azért a mászások sem maradtak el. A pálya szinte végig letaposott kemény földes, illetve poros talajú volt, technikás lejtőkkel, egy-két farönkből épített ugratóval és letöréssel, egyszóval, mindenütt nagyon kemény, de izgalmas pálya várt bennünket - foglalta össze az eddigieket a két pécsi kerekes.

A rövidebb körpályás CC-sek mellett a maratonista Nedjalkov Balázs, ahogy fogalmaz, élete legkeményebb versenyén vett rész a napokban a Salzkammergut Trophy MTB- maratonon, amelyet Európa legkeményebb ilyen viadalának tartanak.

- Az év elején elhatároztam, hogy idén teljesíteni fogom az extrém távot, azaz 211 kilométert, közben 7049 méteres szintemelkedéssel. Hajnali ötkor rajtoltunk,  600 álltunk a sötétben, várva, hogy eldördüljön a rajtpisztoly. A táv felénél már éreztem, hogy bírni fogom és elég jó is lesz az időm is. Ez végül várakozásaimon felül sikerült, 12 óra 33 perccel, így legjobb magyarként, az összetett 80. helyén értem célba - számolt be a nemzetközi versenyről a PSN Zrt. hegyikerékpárosa.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 8.

Aktuális heti versenyek

Korcsolya 2021. március 8.

Ezüstérmet szerzett a férfiváltó a vb-n

2021. március 5.

Folytatódnak az edzések