Hírek

Kemény-fiú is besegít a PVSK-pólósoknak

Vízilabda

2013. augusztus 7.

Augusztus elsején megkezdte a felkészülést a PVSK-Füszért OB I-es vízilabda-csapata, Bereczki Miklósnak szinte teljesen új csapatot kell kovácsolnia szeptemberre.

Kemény-fiú is besegít a PVSK-pólósoknak

Mindössze nyolc másodperc volt vissza az előző szezon utolsó pécsi mérkőzéséből, amikor a PVSK-Füszért több mint 400 OB I-es bajnoki mérkőzést maga mögött tudó, BEK-győztes játékosedzője belőtte a bennmaradást jelentő gólt az ellenfél kapujába - a 2013/2014-es bajnokságban várhatóan nem lesz hasonlóra példa, ugyanis Bereczki játékosként már nem szeretne vízbe ugrani.

- Úgy tervezem, hogy a medence partjáról irányítom majd a csapatot, remélem, 42 évesen már nem kell beszállnom, a fiatalokon a sor, hogy bizonyítsanak - mondta a szakvezető, aki korábbi másodedzőjére, Lukács Gergelyre sem számíthat, aki visszavonult az élvonalbeli szerepléstől. Bereczki munkáját erőnléti edzőként Katics László, szakmai tanácsadóként pedig Kemény Kristóf, a volt szövetségi kapitány, a jelenlegi szövetségi elnök, dr. Kemény Dénes fia segíti.

- Szinte teljesen új csapatot kell építenünk, hiszen a két kapuson (Barát Ferenc, Tihanyi Bernát) és a három mezőnyjátékoson (Ágner Zoltán, De Blasio Domenico, Krizsán András) kívül nem maradt senki a tavalyi gárdából, de szeretem a kihívásokat, állok elébe. Kistamás Zsolt és Bóbis Máté személyében két igen gólerős játékos távozott az együttestől, de elment többek között Monostori Attila, Bertha Pál, a szerb Dusan Dragics és az angol Adam Scholefield is. Azonban tudtunk erősíteni is, két korábbi pécsi játékost köszönthetünk újra a keretben, Czigány Károly és Hoppál Gergely is a PVSK-Füszért mellett döntött, emellett többen próbajátékon vannak nálunk, és egy külföldi pólóst is szeretnénk igazolni, ha meglesz rá az anyagi háttér. A korábban szintén Pécsett vízilabdázó Müller Máté is szeretné folytatni a pólózást, ha jól teljesít az edzéseken és ideje engedi, szívesen látom a csapatban, hiszen egy jó Müllerre mindig szükség lenne - vázolta a keretben történt változásokat a tréner, aki hozzátette, hogy a 14 csapatos bajnokságban az utolsó két helyezett automatikusan búcsúzik majd az élvonaltól, de a 11. pozícióban végzőnek is osztályozót kell játszania az idény végén. A vezetőedzőnek a kiesés elkerülése az elsődleges célja, a 10-11. hely megszerzésével már elégedett lenne Bereczki.

A tréner megerősítette a zuhanyhíradóból kiszivárgottakat, miszerint a korábbi szövetségi kapitány, dr. Kemény Dénes fia is segíti majd a pécsiek munkáját.

- Kemény Kristóf évtizedes tapasztalattal rendelkezik a vízilabdáról, dolgozott a felnőttválogatottal, nem beszélve arról, amit édesapjától lesett, tanult el. Azt gondolom, nagy hasznára lesz a csapatnak, segít feltérképezni az ellenfeleket, elemzéseket, felvételeket készít a riválisainkról, emellett az edzéstervek elkészítésében is nagy hasznát vesszük majd a tudásának - vázolta Bereczki az új szakmai tanácsadótól remélt előnyöket.

Az idény első hivatalos meccsén augusztus 31-én szállnak vízbe a pécsi pólósok, a bajnokság szeptember 14-én kezdődik.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek