Hírek

A heti 35-40 óra tekerés aranyérmet ért

Kerékpár

2013. augusztus 12.

A rengeteg szorgalom, alázat és kitartás meghozta a várva várt sikert a Cervelo-PJKE kerékpárosának, Horváth Zoltánnak, aki megnyerte a II. Lakics-kupa hobby kategóriájának versenyét.

A heti 35-40 óra tekerés aranyérmet ért

Az alapozási időszakban nem volt ritka, hogy heti 35-40 órát tekert Horváth Zoltán, emellett a felkészülés része volt a napi kilenc Somogy-Rücker akna táv is.

- Az volt a tervem, hogy kivédekezem a támadásokat addig, amíg erre a szakaszra érünk, itt pedig mindent egy lapra tettem fel. Szerencsére sikerült ráerőltetnem az akaratomat a mezőnyre, Somogynál megvártam, amíg a mezőny könnyebb áttételre vált, én pedig hagytam a keményebbet, ezt már edzésen begyakoroltam, így sikerült is megszöknöm a mezőnytől. A nagy forróság sem zavart meg, mindig a versenyek időpontjára teszem az edzéseket, így megszoktam már a meleget. Az utolsó egy kilométeren egy másik induló 70-80 méterre megközelített, de a végére sikerült megnyugtató előnyt szereznem, meg is nyertem a futamot - foglalta össze az augusztus 4-én megrendezett országos hegyi bajnokság élményeit a kerékpáros.

A pécsi sportoló idén a Ljubljanában megrendezett világkupa időfutamán elért harmadik, és a mezőnyversenyben megszerzett 27. helyére a legbüszkébb, mint mondja, ez olyan eredményt, mintha a PMFC döntetlent játszana tétmeccsen a Barcelonával.

- Természetesen nem elégszem meg ennyivel, az év elején a 'B' világbajnokságot tűztem ki célul, ennek rendeltem alá az évet. Az olaszországi versenyen szeretnék szép eredményt elérni, a mostani verseny is csak egy állomása volt a felkészülésemnek, kiderült, hol tartok az úton. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 8.

Aktuális heti versenyek

Korcsolya 2021. március 8.

Ezüstérmet szerzett a férfiváltó a vb-n

2021. március 5.

Folytatódnak az edzések