Hírek

Szabó Melinda: egy fiús sportág csinos bajnoka

Kerékpár

2013. augusztus 21.

A PSN Zrt. hegyikerékpárosa, Szabó Melinda több sportágat is kipróbált, mire rátalált a cross country szakágra, amely nem nevezhető lányos sportnak.

Szabó Melinda: egy fiús sportág csinos bajnoka

13 év balett, majd atlétika, lovaglás, futás és thai-box után Szabó Melinda kipróbálta az országúti kerékpározást, ahonnan szinte egyenes út vezetett a cross country szakágig.

- 2010 óta bringázom komolyabban, előtte nagyon sok sportágat kipróbáltam. A családom nehezen fogadta el, hogy ezt a nem éppen lányoknak való sportot választottam, nem tartottak normálisnak - mondta a bringás, aki 2011-ben válltörését követően egy hónap múlva újra felült kerékpárjára és megnyerte a Kovácsszénáján rendezett versenyt.

- Egyetlen védőeszközt használunk, a bukósisakot, észnél kell lenni a lejtőkön, hiszen könnyen megtörténhet a baj. A kerékpárokat egyénekre szabják, súly, magasság, szakág szerint mindenkinek megvan a megfelelő beállítása. Nem egy olcsó sportág a mienk, vannak milliós összeg feletti kerékpáros is, az évek során nagyon jó bringákat lehet összeállítani - árulta el a kulisszatitkokat Meli, aki ugyan a master, 30 év feletti kategóriába tartozik, mégis a fiatalabbakkal versenyez.

- A felnőtt kategóriában induló lányokkal szoktam egy csoportban lenni, mert alig van master női induló a megmérettetéseken. Szeretném, ha egyre több lány kipróbálná magát a hegyikerékpárban, igyekszem minél több hölgyet toborozni a PSN Zrt. szakosztályába is. Motiváló lehet, hogy gyakorlatilag a nulláról elkezdve két év alatt el lehet jutni akár a Magyar Kupa győzelemig is. Persze ehhez kitartás, megfelelő állóképesség és kondíció kell. 

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 8.

Aktuális heti versenyek

Korcsolya 2021. március 8.

Ezüstérmet szerzett a férfiváltó a vb-n

2021. március 5.

Folytatódnak az edzések