Hírek

Paprikás hangulatú volt az első baranyai rangadó

Kézilabda

2013. augusztus 23.

Tizenegy meghatározó játékos távozott a PVSE férfikézilabda-csapatától, Németh Attila vezetőedzőnek teljesen új csapatot kell építenie, azonban akik ismerik a régi-új vezetőedzőt, nem féltik a feladattól.

Paprikás hangulatú volt az első baranyai rangadó

- Négy hete napi két edzéssel készülünk a szezonra, délelőtt az állóképesség, erőnlét javítására koncentrálunk, délután pedig labdás tréningek vannak. A nyár után vegyes volt az összkép, valaki sérülés után lábadozott, valaki kiváló, néhányan pedig kevésbé jó fizikai állapotban érkeztek vissza a nyaralásból. Az első két hétben az volt a célom, hogy hasonló szintre hozzam a játékosokat, azt gondolom, hogy ez sikerült is. Az alapozás után jön a taktikai felkészülés. Úgy fogalmaznék, hogy elsődlegesen talán nem is a feljutás a célom, hanem szeretném, ha minden játékosom fejlődne a mérkőzések és tréningek során, ezáltal természetesen a csapat is egyre jobb lesz. Az edzőmérkőzéseken pedig nem a végeredmény számít véleményem szerint, nálam egytől-egyig mindenki lehetőséget kapott, hogy megmutassa, mit tud, látni szeretném, hogy mire számíthatok tőlük a tétmeccseken - fogalmazott Németh Attila, talán arra is reflektálva, hogy az elmúlt hetekben kétszer is találkozott egymással a két NB I/B-s baranyai gárda, a Komló és a Pécs, a győzelemnek pedig mindkét összecsapáson a bányászvárosiak örülhettek.

Az első összecsapáson érezni lehetett a feszültséget többek között a presztízs, és a játékoscserék miatt. A pécsiek korábbi kiválósága, Szögi Balázs immár a Komló győzelemére hajtott, Paic Róbert pedig pécsi színekre váltotta a komlói mezét, de a meccs idején éppen nyári gyakorlatát töltő, orvosnak készülő Szöllősi Bencének is meg kell majd mérkőznie korábbi csapattársaival. Az első Pécs-Komló tétmérkőzést várhatóan december hatodikán rendezik az NB I/B-ben.

 

Nagy Zsolt, a kézisek ügyvezetője a Pécsi Hírek érdeklődésére elmondta, hogy a napokban is tesztelnek egy szerb jobbátlövőt, akire nagy szükség lenne az együttesnél.

- Nagyjából kialakult már a keret, erősítés volt a két Paic, Róbert (Komlóról érkezett) és Norbert (Szigetvár), de Ujváry Gábor (Komló), Rasch Richárd (Gyöngyös), Vojkovics István (Eger) és Szabó Tibor (Vác) is úgy döntött, hogy Pécsett folytatja pályafutását. Több fiatal játékos is lehetőséget kap a következő szezonban, de a rutinos kapus, Nebojsa Nikolics, a védekezésben még mindig kiváló Lévay Tamás, aki immár 24 éve kezdte a kézilabdázást Pécsett, s három szezonon át tartó szigetvári kitérőt kivéve végig itt szerepelt, és a tavalyi alapszakaszban 42 gólig jutó Papp Márk is Németh Attila rendelkezésére áll. Hozzájuk csatlakozik Kovács Gábor, aki korábban már játszott Pécsett, de szeretnénk még egy rutinos játékost igazolni - beszélt a kicserélődött keretről Nagy Zsolt.

A PVSE kézilabdacsapata szeptember 15-én, a Csurgói KK II otthonában kezdi meg a bajnokságot, az első hazai összecsapásra szeptember 21-ig kell várni, akkor az Alba Regia KSE-t fogadják Németh Attila tanítványai. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 1.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. március 1.

Csillogó ruhák, spárgák, érmek

Atlétika 2021. március 1.

Egy hétvége alatt két egyéni csúcs

Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep