Hírek

Brazil pólósbemutató, kuparajt és strandzárás

Vízilabda

2013. augusztus 28.

Elkészült a férfi vízilabda OB I. és a Magyar Kupa menetrendje, az élvonalbeli bajnokság szeptember 7-én kezdődik, ám ezt még megelőzi a kupanyitány, amelyen augusztus 31-én, szombaton hazai medencében kezd a Vasút.

Brazil pólósbemutató, kuparajt és strandzárás

Ezen a napon 10 órától a nagyközönség előtt zárva tart a Hullámfürdő, amelynek a strandja szeptember 2-án, hétfőn végleg bezár erre az idényre.

A következő OB I-es bajnokságban 14 csapat indul, az Eger, a Szolnok, a Szeged, a Vasas, a Debrecen, a PVSK-Füszért, a Kaposvár, a Honvéd, a BVSC, a Szentes, az OSC, az FTC, a KSI és az Ybl Water Polo Club. A legutóbbi mezőnyből az Egri Főiskola és a Junior válogatott nem nevezett. Kieső nem volt, újonc a KSI és az Ybl, előbbi megnyerte az OB I. B-t, utóbbi ott

harmadik volt.

A PVSK-Füszért először a Szegeddel játszik Pécsett szeptember 7-én, majd 21-én az OSC jön az Abay Nemes Oszkár Sportuszodába, aztán 28-án a Vasashoz utazik az együttes. A közönség a baranyai megyeszékhelyen láthatja még ősszel a BVSC-t (október 12.), az FTC-t (október 26.), a KSI-t (november 2.), a Kaposvárt (november 9.) és a Szolnokot (december 7.).

Sorsoltak a Magyar Kupában is, ebben a 14 OB I-es gárda és a Kanizsa VSC vesz részt. A PVSK-Füszért az A-csoportba került, a Szeged és a Honvéd társaságában, a körből két csapat jut tovább.

A mérkőzéseket augusztus 31-én Pécsett rendezik, az alábbi beosztásban:

11.00: Szeged – PVSK-Füszért; 14.00: Honvéd – PVSK-Füszért; 18.00: Szeged – Honvéd.

Az átalakult pécsi pólócsapatnak ez lesz a bemutatkozása, tétmérkőzésen most szerepel először ebben az idényben. A keretben a legutóbbi szezonhoz képest három mezőnyjátékos és két kapus maradt. Az új igazolások közül Jovan Cakicsra, a tapasztalt szerb centerre – aki játszott már Olaszországban, Franciaországban és Görögországban is – még nem számíthat Bereczki Miklós, a PVSK-Füszért vezetőedzője. Mindenesetre a későbbiekben sokat vár tőle, szerinte nagy hasznára lehet a csapatnak.

– A bajnokságban ősszel a közvetlen riválisok mind hozzánk jönnek – mondta Bereczki Miklós, a PVSK-Füszért vezetőedzője. – Mindenesetre hamar össze kell állnia a csapatnak, bár a legutóbbi keretből öten maradtak, három mezőnyjátékos és két kapus. Ami pedig a Magyar Kupát illeti, szeretnénk továbbjutni a csoportunkból, de ez nagyon nehéz lesz.

Érdekesség, hogy 31-én, szombaton, az első két kupameccs között (12.15-kor) egy brazil együttes is vízbe száll a pécsiek (a közvetlen utánpótlás) ellen. A Sao Paulo gárdája a PSN Zrt. korábbi kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatója, Vári Attila kapcsolatai és meghívása alapján látogat Pécsre is magyarországi turnéja során, ahol a brazil klubcsapatokhoz hasonlóan már a riói olimpiára készülés jegyében portyázik a világ "pólósnagyhatalmainál".

A szombati kupameccsekre, illetve a PVSK - Sao Paulo barátságos meccsre a belépés egyaránt díjtalan lesz.

A Hullámfürdőhöz, illetve ehhez a szombathoz kapcsolódó további információ, hogy a vízilabdameccsek miatt a sportuszoda 10.00-19.30-ig zárva tart (azaz 6.00-tól 10.00-ig lehet a belső medencében úszni), miközben a strand szombaton és vasárnap még 10.00-19.00 óráig várja a vendégeket. Ugyanezen a szombaton a rossz időjárási előrejelzésre tekintettel a szervezők lemondták a 16.30-ra, a szabadtéri medencébe a nagyközönség számára meghirdetett aquafitneszt.

A vasárnap lesz egyben az idény utolsó napja, a strand szeptember 2-án, hétfőn bezár.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek