Hírek

Sportdíjat kapott a PMFC kapitánya

Kerékpár

2013. szeptember 6.

2013-ban a labdarúgásért kifejtett évtizedes szolgálatáért, sportolói eredményei elismeréseként Lantos Levente, a PMFC-Matias csapatkapitánya vehette át Pécs város Testnevelési és Sport Díját.

Sportdíjat kapott a PMFC kapitánya

A Lecsó becenévre hallgató játékos 11 éves kora óta futballozik a PMFC-ben, illetve korábbi nevén a PMSC-ben. A középhátvéd még az általános iskola ötödik osztályába járt, amikor felfigyelt rá dr. Dunai János, majd 17 éves koráig több korosztályos válogatott tagja volt. 2000. március 4-én, a Ferencváros elleni hazai NB I-es összecsapáson mutatkozott be a PMFC első csapatában. Azóta több mint 300 tétmeccsen húzta magára a pécsi klub mezét. Lantos Levente a PMFC-Matias legnagyobb tekintélyű játékosa, aki a sporthoz való hozzáállásával a pécsi szurkolók, polgárok tiszteletét és szeretetét is kivívta, ennek elismeréseként vehette át szeptember 1-én Pécs város sportdíját.

- Megmondom őszintén, nem számítottam erre a kitüntetésre, hiszen ritkán kapnak aktív sportolók ekkora kitüntetést. Emellett természetesen nagyon örülök a díjnak, nem mindennapi elismerésben részesültem - mondta lapunknak a kapitány, aki hozzátette, Magyarországon soha sem szeretett volna másik városban, klubban futballozni, hiszen Pécsért dobog a szíve. Egy klub életében az egyik legnagyobb érték a hűség, ritka az olyan futballista, mint Lantos Levente, aki immár több mint száz élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára piros-fekete szerelésben. 

A kapitány a 2013/2014-es szezonban eddig a megszokottnál kevesebb játéklehetőséget kapott, de mint mondja, nem foglalkozik ezzel.

- Úgy gondolom, hogy profi játékosként nem szabad azon gondolkodnom, hogy kevesebbet léphetek pályára, mint korábban, vannak ilyen periódusok egy labdarúgó életében, de ezen túl kell lendülni. Akkor kell jól teljesíteni, amikor arra lehetőség van.A 33 éves sportoló a pályán kívül is igyekszik aktív szerepet vállalni a klub rendezvényein, többször találkozhatott vele a közönség, amint gyerekeknek gyűjtött karácsonyi ajándékot vagy kórházban ápolt fiatalokat látogatott meg csapattársaival együtt.

- Fontosnak tartom, hogy részt vegyek a karitatív, gyerekeket segítő eseményeken, remélem, hogy még sokszor csalhatok mosolyt a gyerekek arcára hasonló rendezvényeken - zárta Lantos Levente, aki már gondolkodik az aktív pályafutása utáni életére is, szeretné magát kipróbálni edzőként, de azt még nem döntötte el, melyik korosztályt irányítaná szívesen.

A PMFC korábbi, a Kozármisleny jelenlegi kapusa, Sólyom Csaba 10 éves kora óta focizott együtt Lantossal, ezért amire a felnőtt keretbe kerültek, már ismerték egymás gondolatát is.

- Nyugtató volt a jelenléte a kapu előtt, hiszen tudtam, mire számíthatok tőle a pályán. Attól a naptól kezdve, hogy kinevezték csapatkapitánynak, nagyobb lett a tekintélye, ezzel pedig a felelőssége is az öltözőben. Azt gondolom, hogy Lecsótól mindenki, aki valaha a csapattársa volt, sok dolgot tanulhatott, első sorban alázatot, szorgalmat és szerénységet - emelte ki a Kozármisleny csapatkapitánya Lantos erényeit. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 8.

Aktuális heti versenyek

Korcsolya 2021. március 8.

Ezüstérmet szerzett a férfiváltó a vb-n

2021. március 5.

Folytatódnak az edzések