Hírek

Több mint 400 kilométert tekert a legjobb bringás

Kerékpár

2013. szeptember 10.

Szeptember 7-én első alkalommal rendeztek Harkányban 12 órás kerékpárversenyt – a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. szakmai irányításával, illetve saját sportolóinak részvételével - a Szüreti Fesztivál keretein belül.

Több mint 400 kilométert tekert a legjobb bringás

A Baranyában újdonságnak számító viadalon három kategóriában – profi (MKSZ-licensszel), amatőr és váltó (maximum 4 amatőr kerékpáros)- szállhattak nyeregbe a sportolók. A verseny fővédnökeként tiszteletét tette Harkányban Katona Kálmán, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöke , aki elmondta, szeretnének hagyományt teremteni az idei nagy sikerű megmérettetésből.

Az előnevezések alapján 200 fölötti résztvevőre számítottak a szervezők, ám többen visszamondták a nevezésüket, az útvonalba bekerülő kerékpárút miatt, amelytől sokan meghátráltak, nem tartották biztonságosnak. Az ötvenes számnak nagy szerepe volt a 12 órás maratonon, a távolmaradók nélkül is meghaladta a létszám az ötvenet, szinte minden korosztály képviseltette magát, akadtak ötven év feletti hölgyek és urak is a mezőnyben, emellett olyan bringás is rajthoz állt, aki tavaly óta ötven kilót fogyott. A profi kerékpárosok mellett amatőrök is elindultak, az egyik résztvevő a két munkaideje közti pihenőidőt is kerékpározással töltötte.

 

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. és a KTM 27 éves hegyikerékpárosa, Wawra Nándor élete első országúti versenyén vett részt Harkányban, nem is akármilyen eredménnyel, abszolút kategóriában a 12 óra 7 perc alatt összegyűjtött 307 kilométerével a tizenegyedik helyen végzett.

- Régóta szerettem volna kipróbálni magam országúti versenyen, nagyon tetszett a szervezés, emellett sportszerűek és segítőkészek voltak az ellenfelek is. A verseny felénél felerősödött a szembeszél, amelyben megerőltető volt tekerni, de így is a lehető legkevesebb pihenéssel igyekeztem végigcsinálni a 12 órás maratont, amelyből több mint 9 és fél órát a pályán voltam, a maradék időben pedig ettem és erőt gyűjtöttem a további körök teljesítéséhez – mondta lapunknak Wawra Nándor, aki napokkal a harkányi megmérettetés előtt reggeli fél hatkor indult edzeni, hogy szokja a korai versenyzést.

 

Az amatőr és az abszolút kategória győztese Vörös Vince lett, aki a 12,8 kilométeres távból egyéni indulóként 32 kört teljesített, csak összehasonlításként, ugyanennyit tekert a románok párosa a váltóban.

A díjátadón a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. nevében Szűcs Zsolt kommunikációs igazgató életműdíjat adott át a kerékpársportért évtizedeken át odaadó és kiemelkedő munkát végző Hirth Istvánnak, aki versenyzőként, vezetőedzőként és versenybíróként is sokat tett a bringás társadalomért.

 

Eredmények letölthetők a szövegre kattintva.

Kapcsolódó galéria
2013. szeptember 10. 12 órás kerékpármaraton - Harkány
Kapcsolódó videó
2013. szeptember 23. I. Harkány-tour 12 órás kerékpárverseny
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán