Hírek

Olimpikonok is úsznak a Hullám-kupán

Úszás

2013. október 14.

Október 19-én, szombaton immár tizenhetedszer, és ezúttal a sportág vidéki versenyein jelentősnek számító díjak reményében (sportszervásárlási utalványokért) állnak rajtkőre a régió, illetve környező országok úszói a Hullám-kupán.

Olimpikonok is úsznak a Hullám-kupán

A 14 klub 300 úszója között ott lesz a pécsi paralimpikon, Meilinger Csaba is. Amint arról az esemény egyik szervezője, a PSN Zrt. Sportiskola úszószakosztályának vezetőedzője beszámolt, a Hullám-kupán 23 számban (ebből két váltó) mérhetik össze tudásukat a régió legjobb korosztályos, illetve felnőttversenyzői. Utóbbiak sorában (Bodor Richárd, majd Biczó Bence nyomdokaiba lépve) a házigazda PSN Zrt. londoni olimpikonja, Financsek Gábor is. Sőt, ezúttal egészséges társaival száll csatába a londoni paralimpián döntős Meilinger Csaba is. Mellettük az 50 méteres gyorsúszás pécsi felnőtt magyar bajnoka, Sánta Adrienn is rajtkőre lép. A PSN Zrt. Sportiskola fiataljai közül a szakvezető a serdülőknél elsősorban Kenderesi Tamás, a gyermekek mezőnyében Szatnik Gergő és a delfinek között induló Kovács Bálint jó szereplésében reménykedik.

A Hullám-kupa a szombaton 12.45-kor kezdődő ünnepélyes megnyitó után várhatóan 18 óráig tart majd, a belépés a nézőknek ingyenes az Abay Nemes Oszkár Sportuszodába - amely ezen a délutánon az úszni járó közönség előtt zárva tart.

MEGOSZTÁS