Hírek

Három pécsi arany a Gymnasiadéról

Aerobik

2013. december 11.

Három sportágban összesen 28 sportoló képviselte a magyar színeket a Brazíliavárosban megrendezett egyhetes Gymnasiadén, a középiskolások legkiemelkedőbb világversenyén, amelyen a magyar csapat minden eddiginél jobban szerepelt.

Három pécsi arany a Gymnasiadéról

A versenyen 37 ország közel 3000 sportolója vett részt, Magyarország a tizenkét arany-, hét ezüst- és három bronzéremmel az összesített éremtáblázat negyedik helyén zárt. A sikerből több pécsi aerobikos is kivette a részét.

- Nagyon szép teljesítményt nyújtottak a sportolók Brazíliában. Minden idők legsikeresebb magyar csapata volt az idei, pedig mindössze három sportágban tornában, úszásban és aerobikban mérették meg magukat a középiskolásaink a világ legjobbjaival. (A négy állandó - atlétika, torna, úszás, ritmikus gimnasztika - mellett a helyi szervezők még aerobik-, sakk- és dzsúdóversenyeket rendeztek, így összesen hét sportágban álltak rajthoz a sportolók - A szerk.) Első ízben szerepelt a Gymnasiade programjában az aerobik sportág, amelyben a debreceni és pécsi sportolók alkotta gárda a nemzetek közötti versenyben abszolút győzelmet aratott. Külön öröm számomra, hogy a férfi egyéni versenyben győztes pécsi Bali Dániel az egész verseny legmagasabb pontszámát érte el (21,200) - újságolta a korábbi Európa-bajnok, világbajnoki harmadik helyezett Réfi Eszter, aki a szintén kiváló, csapatban világbajnokságot is nyerő Borsos Anitával készítette fel a pécsieket a megmérettetésre.

Brazíliavárosban Makra Noémi tornász, Bali Dániel (Pécs), Mazács Fanni (Pécs), Tácsik Hunor, Molnár Noémi, Szőllősi Panna aerobikos, valamint Grátz Benjámin, Kiss Nikolett, Novoszath Melinda és Szabó Norbert úszó szerzett aranyérmet.

A pécsiek eredményei:

- férfi egyéni: Bali Dániel, 1. hely

- vegyes páros: Mazács Fanni,  Bali Dániel, 1. hely

- csoport (Pécs és Debrecen): Mazács Fanni, Bali Dániel, Molnár Noémi, Szőllősi Panna,  Tácsik Hunor, 1. hely.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 8.

Aktuális heti versenyek

Korcsolya 2021. március 8.

Ezüstérmet szerzett a férfiváltó a vb-n

2021. március 5.

Folytatódnak az edzések