Hírek

PVSE: menet közben gondolták újra

Kézilabda

2014. március 14.

Németh Attila vezetőedző már a szezon elején leszögezte, hogy elsődlegesen nem is a feljutás a célja az NB I. B-ben szereplő PVSE férfikézilabda-csapatával, hanem azt szeretné, hogy minden játékosa fejlődjön.

PVSE: menet közben gondolták újra

A kézisek a vasárnapi tatai összecsapás (amely lapzártánk után ért véget) előtt a 10. helyen álltak, de a tréner szerint látszik a fejlődés, hiszen tavasszal már több szorosabb összecsapást játszott a gárda, amelyet csak a végjátékban veszített el.

 

- Igen erős az NB I. B mezőnye, vannak olyan csapatok, amelyek a legkiválóbb utánpótlás korosztályú játékosokból épülnek fel, ilyen a tabella élén álló Veszprém vagy a harmadik Balatonfüred. Ezekben a gárdákban alapos válogatáson átesett, jó felépítésű fiatalok szerepelnek, akik már 2-3 éve együtt is játszanak, így az összhang is megvan a kereten belül. A tabella másik felét rutinos játékosokból álló együttesek alkotják, akik sok szezont lehúztak az élvonalban, így nekik már nem okoz gondot például az sem, hogy oldják meg a végjáték kiélezett szituációit. A PVSE e két felosztás között helyezkedik el valahol. Ez nem egy összeválogatott gárda, emellett a rutinos kézilabdázók is hiányoznak a csapatból. Néha még az is gondot okoz, hogy megtaláljuk egy-egy játékos valódi posztját, amelyen a legnagyobb hasznát vesszük - taglalta Németh Attila a pillanatnyi pozíciójuk lehetséges összetevőit.

A PVSE-nél három szerb légiós is rendre jó teljesítményt nyújt az összecsapásokon, ketten a góllövőlista öt éllovasa között vannak, a trénert arról is kérdeztük, hogy nincs-e konfliktus a magyar és a külföldi játékosok között.

- Ez nem jellemző az együttesre. A szerb fiúk még nem játszottak Magyarországon, így nekik meg kellett ismerni a mezőnyt és a mentalitást is. Összeállt egy igazi  csapat, amely ha együtt marad, többre lehet képes a mostani tizedik helynél. Nagyon nagy szükség lenne egy olyan rutinos kézilabdázóra, akire felnéznek a többiek, emellett a végjátékban is magabiztosan tudná irányítani a csapattársait, hiszen a tavasszal több olyan szoros mérkőzést játszottunk, amelyet sokszor a rutintalanságból adódó hibák miatt a legvégén vesztettünk el - mondta a tréner.

 Az ügyvezető, Nagy Zsolt szerint nem a mostani tizedik hely volt a PVSE célja (a 14 csapatos bajnokság alsóházából hárman esnek majd ki), de a bajnokság közben át kellett gondolniuk a játékosok képessége, a fejlődés üteme és az erőviszonyok alapján a célokat.

- A szezon végére stabil középcsapattá kell válnunk, a következő kiírásban pedig az előkelőbb helyezésért kell harcba szállnunk. Már lehet látni, kik lehetnek képesek és alkalmasak ezen célok elérésére. Az NB III-ban szereplő gárdánk jelenleg az első helyen áll, szeretnénk is bezsebelni az aranyérmet, emellett több fronton is játéklehetőséget nyújtunk az itt kézilabdázó fiataloknak - nyilatkozta az ügyvezető.

A PVSE hazai pályán legközelebb március 23-án, 17 órakor a Lauber Dezső Sportcsarnokban fogadja az Ajkát, amely lapzártánkkor a kieső helyek egyikén állt. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2020. november 22.

Aktuális heti versenyek

Úszás 2020. november 16.

Jászó Ádám országos bajnok