Hírek

150 millió a kis pécsi sportolóknak

Vízilabda

2014. április 6.

Idén majdnem 150 millió forintot költhet Pécs legnagyobb sportegyesületének működtetője az utánpótlássport fejlesztésére a társaságiadó-kedvezmények (TAO) felhasználásával – jelentette be Pécs sportért felelős alpolgármestere, Csizi Péter.

150 millió a kis pécsi sportolóknak
Csizi Péter az uszodában adta át a sportcélú társaságiadó (TAO)-pályázatok során megvásárolt sporteszközök egy részét a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN) vízilabda szakosztályának.

Mint azt az esemény után elmondta, a PSN mint a város legnagyobb sportegyesületének működtetője, egyben az önkormányzat sportpolitikai céljainak legfőbb megvalósítója az első kiírás óta kiemelten kezeli az utánpótlás- és eszközfejlesztést. Ebben az évben a TAO segítségével négy sportágban összességében csaknem 150 millió forintot tud felhasználni céljaira. A befolyt összeg számottevő részét a pályázati céloknak megfelelően a PSN Zrt. Sportiskola fiataljainak felszereléseire, eszközbeszerzésre fordították, s fordítják a következő hónapokban is.

Csizi Péter a részletekről szólva hozzátette, hogy a legnagyobb fejlesztést a vízilabda-szakosztálynál hajtották végre, mert a fiatal pólósok a legeredményesebbek az összes szakosztály közül, a serdülők például az országos bajnokság élvonalában szerepelnek. Nekik kilencvenmillió forint értékben úszónadrágot, pólókat, papucsokat, fürdőköpenyeket, törülközőket, hátizsákokat, melegítőket, széldzsekiket vásároltak. Emellett a különböző korosztályos csapatok rangos edzőtáborozásokon vehettek részt, és saját nemzetközi tornát is rendez a forrásból a PSN. A pályázati pénzből a fiatalok által használt uszodát is modernizálták.

A kézilabdások mintegy negyvenmillió forint értékben kaptak komplett alapfelszerelést, vettek részt edzőtáborokban, s utazhattak el nemzetközi tornára.

A jégkorongozók és a kosárlabdázók összesen 16 millió forintos eszközfejlesztésben részesültek, elsősorban mezeket, felszereléseket szereztek be számukra.

Az alpolgármester azt mondta, a mostani kormány vezette be, hogy a cégektől érkező adó egy részét kizárólag a sportba lehessen becsatornázni. A cél, hogy minél több fiatal minél jobb körülmények között sportolhasson. Az úton, mint mondta, már elindultak, a következő években a cél, hogy az uniós színvonal felett legyenek a hazai diáksport és utánpótlás körülményei. Az indokok között megemlítette, hogy a sportos fiatalokból egészségesebb idősek lesznek, s tovább élnek a betegségek kialakulásának kisebb kockázata mellett.

Uszodai gép, pólópálya és kisbusz
A Hullámba érkezett a TAO-nak hála nyolc “beütő panel” a versenymedencébe az úszás elektronikus időméréséhez, automata önjáró vízalatti tisztítógép, “kötéldob”, a pályaelválasztó kötelek fölcsévéléséhez, egy komplett vízilabdapálya kötelekkel, kapukkal. A PSN egy kisbuszt is vesz, hogy a gyerkőcöket versenyekre, tornákra, meccsekre fuvarozhassák.

FORRÁS: www.pecsma.hu 
Kapcsolódó galéria
2014. április 8. 150 millió a kis pólósoknak
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek