Hírek

A Partizan nyerte a húsvéti pólótornát

Vízilabda

2014. április 20.

A Partizan Beograd nyert, a házigazda a 9. helyen zárt az U14-es korosztály számára kiírt PSN Zrt.-Diapolo-kupa húsvéti nemzetközi utánpótlás-vízilabdatornán az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában.

A Partizan nyerte a húsvéti pólótornát

Ahogy a korábbi öt esztendőben, az idén is teljes megelégedettséggel zárták a résztvevők az ezúttal a 2000-ben vagy később születettek részére kiírt PSN Zrt.-Diapolo-kupa húsvéti nemzetközi utánpótlás-vízilabdatornát. A házigazda PSN Zrt., illetve a másik magyar UTE mellett további tíz, közte szerb, horvát, szlovén, szlovák, valamint egy olasz, sőt, dél-afrikai gárda emelte a színvonalat. Utóbbit szó szerint, hiszen a résztvevők egybehangzó állítása szerint a korosztály nemzetközi élmezőnye mérte össze erejét Pécsett - miközben a szervezők a torna előtt azzal voltak a legnagyobb bajban, hogy kit utasítsanak vissza a sok jelentkező közül...
A játék során igazolódott is, ahogy még a kezdő sípszót megelőzően a két főszervező, De Blasio Domenico és Lukács Gergely, egyben a házigazda szakvezetői latolgatták az esélyeket: a PSN Zrt. Sportiskola fiataljai a csoportkörben előbb 13-9-re kikaptak a szerb Crvena zvezdától, majd 12-2-re a szlovák Kassától, végül 9-8-ra verték a dél-afrikai Northern Crocodiles-t, így a helyosztón a 9-10. helyért játszhattak. Ahol a szerb Proleter fölött diadalmaskodtak 7-4-re, így a 9. helyen zártak, míg a fináléban a Partizan Beograd nyert 10-ra az UVSE ellen, ezzel elhódítva a kupát.
– A torna a megszokott magas színvonalon zajlott, sok dicséretet kaptunk. A csoportmeccseken voltak nagy különbségű győzelmek, a helyosztókon már szorosabb eredmények születtek. Nagyon jó meccset játszottunk a szerb Crvena zvezdával és legyőztük a dél-afrikaiakat, úgyhogy tisztességesen helytálltunk. Örülünk, hogy ismét sikerült rangos tornát összehozni, amelyen a játékosaink is nagyon sokat tanulhattak – összegzett Lukács Gergely pécsi utánpótlás-szakágvezető,

A PSN Zrt. kerete: Horváth Barnabás, Rinnenbach Dávid, Szalai Marcell, Tóth Csongor, Kreka László, Oszvald Levente, Hajgató Marcell, Hegyi Fülöp, Fónay Zalán, Solymosi Krisztián, Palatinus Erik, Horváth Barnabás, Sturcz András Ottó, Domján Dominik, Gelencsér Máté. Edző: Krizsán András. 


A végeredmény:
 

  1. Partizan Beograd
  2. UVSE
  3. Hornets Kosice
  4. RN Camogli (olasz)
  5. VK Beograd (szerb)
  6. VK Makarska (horvát)
  7. VK Osijek (horvát)
  8. Crvena zvezda
  9. PSN Zrt. Sportiskola
10. Proleter (szerb)
11. Northern Crocodiles (dél-afrikai)
12. Bonifika (szlovén)

Gólkirály: Baksa Benedek (UVSE)
Legjobb mezőnyjátékos: Aleksa Nesic (Partizan)
Legjobb kapus: Laciak Martin (Hornets Kosice)

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek