Hírek

Horváth Lili a fiúk között is megállja a helyét

Vízilabda

2014. április 30.

A mindössze 16 éves Horváth Lili egyetlen női vízilabdázóként állja a sarat a fiúk között. A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. pólósa kipróbálta magát más sportágakban is, de a medence mindennél jobban vonzza.

Horváth Lili a fiúk között is megállja a helyét

A Kodály Zoltán Gimnázium két tanítási nyelvű osztályába járó Lili a magyar mellett olaszul is tanul tantárgyakat, az iskola után pedig egyből siet az Abay Nemes Oszkár Sportuszodába, hogy fiú társaival megküzdhessen a medencében.

 - Négy és fél éve vízilabdázom. Korábban kipróbáltam a harcművészettel is ötvözött küzdősportot, a dzsiudzsicut,  majd miután azt abbahagytam, szerettem volna újra sportolni. Kapóra jött, hogy a bátyám elkezdett vízilabdázni, nekem pedig megtetszett a játék, a küzdelem, így együtt jártunk az edzésekre. Kiskunfélegyházán kezdtem el a pólózást, Görög Imre tanította meg a sportág alapjait. Úgy hozta az élet, hogy amikor Pécsre költöztünk, a testvérem abbahagyta a vízilabdát, de én annyira megszerettem, hogy itt is folytatni szerettem volna - mondta Horváth Lili, aki azt is elárulta lapunknak, hogy ugyan például a szinkronúszás is vízisport, sőt, ha jobban megnézzük, több hölgy űzi ezt a sportágat, mint a vízilabdát, de ő jobban szereti a rengeteg erőt, állóképességet és pontosságot igénylő vízilabdát.

- Természetesen egyedüli lányként nehezebb dolgom van a csapatban, mint bármelyik fiú csapattársamnak, de kitartóan edzek és szeretnék fejlődni. Úgy gondolom, hogy az úszásomon lehetne mit javítani, ebben talán kicsit le vagyok maradva a többiektől. A fiúk nagyon befogadóak, nagyon jó közösséget alkotunk, igazi csapatként tudunk a medencében funkcionálni, ha nem lenne ilyen jó a csapategység, szerintem már nem is vízilabdáznék - foglalt össze a PSN Zrt. gárdájának erősségeit Horváth Lili.

Lili edzője, Krizsán András maximálisan elégedett a csapat egyetlen lány tagjával.

- Jó látni, hogy rendszeresen jár az edzésekre és kitartóan készül. Emellett kiemelném, hogy jól és pontosan passzol. Sajnos Pécsnek nincs női csapata, így Lili mérkőzéseken nem tudja megmutatni tudását. A kaposvári együttessel korábban már felvettük a kapcsolatot, de sajnos a rengeteg utazás problémát okozott. Ennek ellenére örömmel látom, hogy az edzéseken aktív tagja a csapatnak és segíti a fiúk felkészülését - mondta a tréner.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek