Hírek

PVSK-póló: tizedik felnőttek, válogatott ifik

Vízilabda

2014. május 21.

A PVSK-Füszért a 10. helyet szerezte meg az OB I-es vízilabda bajnokságban, miután a helyosztó harmadik mérkőzésén vereséget szenvedett a Ferencvárostól. A PSN Zrt. utánpótlásgárdájából ugyanekkor többen is meghívót kaptak a korosztályos válogatottakba.

PVSK-póló: tizedik felnőttek, válogatott ifik

- Nagyon sajnálom, hogy az utolsó mérkőzésünket elveszítettük, de összességében gratulálok minden játékosnak, hiszen nehéz éven vagyunk túl, büszkék lehetünk a tizedik helyünkre. Sokat változott a játékoskeret a szezon során, az egyik legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó játékosunk, Czigány Károly télen külföldre szerződött, majd a centerünk is megsérült, emellett kilenc új pólós érkezett, akikkel új csapatot kellett formálnunk. Úgy tűnik, ez sikerült is, hiszen a szezon előtt kitűzött céljainkat elértük. Esélyünk volt a kilencedik hely megszerzésére is, de az anyagi hátterünket és a játékoskeretünket tekintve szerintem elégedettek lehetünk a tizedikkel is. Fontos előrelépésnek tartom a korábbi évekhez képest, hogy a pénzügyi hátterünk rendezett, nem tartozunk a játékosoknak - mondta a vezetőedző, Bereczki Miklós.

A tréner tavaly nyáron még úgy fogalmazott, hogy játékosként már nem szeretne vízbe ugrani, hiszen a fiatalokon a sor, hogy bizonyítsanak. Pár összecsapáson mégis játékosedzőként szerepelt, emellett kiváló játékkal és gólokkal is hozzájárult a győztes meccsekhez.

- Tavaly még úgy gondoltam, hogy nem lesz rám szükség játékosként, a sok hiányzó miatt néha mégis be kellett állnom. Utólag visszagondolva úgy látom, jót tett a csapat játékának, hogy a medencében is velük voltam, hiszen a fiataloknak szükségük volt egy rutinosabb társra - fogalmazott Bereczki, aki hozzátette, hogy megkezdték a tárgyalásokat a játékosokkal a szerződésekről, de konkrétumokkal még nem szolgálhat.

 

A felnőttek 10. helye mellett a fiatal pólósok is sorra halmozták a jobbnál jobb eredményeket, ennek is köszönhető, hogy Pécsről elsőként a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. hét játékosa is meghívót kapott a korosztályos válogatottba.

- A 2013/2014-es bajnokságban rengeteg mérkőzést játszottak a gyerekek, néha ez talán már az eredmény rovására is ment. Azonban az egyéni fejlődés szempontjából jót tettek ezek az összecsapások, hiszen hét játékosunk is bekerült a korosztályos válogatottba, amellyel sporttörténelmet írtak - büszkélkedett Lukács Gergely, a PSN Zrt. Sportiskola vízilabda-szakosztályának vezetője, aki kiemelte, hogy ezek a fiatalok a kiváló sportteljesítmény mellett jó tanulók is, felnőttekhez méltó gondolkodással tudják beosztani az idejüket.

 

A PSN Zrt. válogatott kerettagjai:

1996-os válogatott:
 - Csaba Márton (1997)
 - Lajkó Márton (1997)
 - Vörös Tamás (1997)
 - Barta Dávid (1996)
 - Duvnjak-Starcevic Borna (1996)

1997-es válogatott:
 - Gergó Bence (1997)
 - Sólyomvári Márton (1997)

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek