Hírek

Csendben zárja az idényt a PMFC

Labdarúgás

2014. május 22.

A házi gólkirályt, mert engedély nélkül nyilatkozott, kirúgták, az edzőnek megtiltották, hogy újságírókkal álljon szóba - a tulajdonos tehát komolyan veszi, hogy ne dumálj, hanem focizz... így várja a Haladás elleni május 30-ai bajnoki idényzárót a PMFC.

Csendben zárja az idényt a PMFC

Részben az MLSZ-nél történt feljelentés állásáról, részben a Haladás elleni utolsó bajnokiról faggattuk volna a PMFC-t irányító trénert, Márton Gábort. Ám a szakvezető, ahogy más médiumoknak, a Pécsi Híreknek sem nyilatkozhatott, mint mondta ehhez a tulajdonos - tehát az ügyvezető sem elég... - írásos engedélye szükségeltetik.

Mi viszont úgy gondoltuk, annyira nem nagy királyság egy mai magyar fociidényzáró, hogy erre külön tintát pazaroljunk, ha nem akarnak beszélni, hát lelkük rajta. Igaz, szegény Koller Krisztiánnak nemcsak a lelkébe gázoltak, amikor csak azért kirúgták, mert szóba állt a sportnapilap tudósítójával..., nem tudjuk, a szakvezető mit szól ahhoz, hogy az utolsó körben annak ellenére nem számíthat a házi gólkirály középpályásra, hogy a Haladás elleni (plusz a DVTK - Videoton) bajnoki eredményétől függően akár kettővel is előrébb léphetne a most a tabella 7. helyén tanyázó PMFC.

Még Márton ügyére visszakanyarodva: az MLSZ illetékes bizottsága meghallgatta egyrészt a tartozás miatt panaszt tévő edzőt, másrészt a klub képviselőjét, és megvizsgálta a PMFC által az ügyben benyújtott dokumentumokat is. Ám utóbbi kettő (!) között olyan ellentmondást talált, hogy jövő hétre újabb meghallgatásra kérte a klubot.

További, ráadásul jó hír a PMFC háza tájáról, hogy az első kör hiánypótlásai után a piros-feketék azon kilenc gárda között tudhatják magukat (a Honvéd, a DVTK, a DVSC, az FTC, a Győr, az MTK, a Haladás és a Videoton társaságában), amely megkapta az UEFA/NB I-es klublicencet az MLSZ-től a következő idényre.

Az évzáró hétvége ezúttal három napra csúszik szét: a sort 30-án, pénteken 19 órakor Újmecsekalján a PMFC - Haladás meccs nyitja, a bajnoki címért versenyző Debrecen és Győr szombaton, a még nemzetközi kupát érő 3. helyért csatázó Fradi és Videoton vasárnap játszik. A pályán egyébként remek idényt maga mögött hagyó, már jelenlegi pozíciójáért is minden dicséretet megérdemlő PMFC-nek ugyanakkor épp a még elérhető előre lépés érdekében (ha nyer, a 6. szombathelyiekkel máris helyet cserél) nagy szüksége lenne drukkerei biztatására péntek este.

Nemcsak ide, hanem a bajnoki zárást követő hétre is csábítja ugyanakkor szurkolóit a PMFC: június 7-én, a már hagyományos Magyar színészválogatott - PMFC öregfiúk meccs mellett  ismét szurkolói tornát rendeznek (műfüvön, 10-15 perces meccsekkel), amelyre négyfős csapatok nevezését várják.

 

Az NB I. 30. fordulójának  párosítása

Május 30. péntek

19:00: PMFC - Haladás (Sport1)

Május 31. szombat

16:00: Pápa - Újpest (Sport1)

18:00: Kecskemét - Puskás Akadémia

18:00: MTK - Kaposvár (Sport1)

20:00: DVSC - Honvéd (MTVA)

20:00: Győr - Mezőkövesd (Sport1)

Június 1. vasárnap

16:30: Videoton - Diósgyőr (MTVA)

16:30: FTC - Paks (Sport2) 

Sz. Zs.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán