Hírek

Kézilabda: Csalódott fiúk, bajnok lányok

Kézilabda

2014. május 30.

A tavalyi kiesés után a gyorsan várt visszajutás helyett az NB I B 10. helyén végző férfi-, illetve az NB II-ben bravúros bajnoki címet nyerő női csapat értékelése, valamint a tavalyi mérleg szerepelt a PEAC Kézilabda Kft. éves taggyűlésének napirendjén.

Kézilabda: Csalódott fiúk, bajnok lányok

Tekintettel nyereségességére, utóbbi sem ütközött különösebb akadályba.

 

Kezdve a honi labdás sportágakban mostanság ritka mérlegkimutatással: ha csak szolid, de mégis nyereség állt a PEAC Kézilabda Kft. taggyűlésén a tagok képviselői, illetve a felügyelő bizottság kezébe adott számsorban, vagyis a 2013-as gazdálkodás minden szempontból rendben találtatott.

Hasonlóképpen még az örömteli kategóriába tartozik, hogy a társaság által üzemeltetett női együttes (PTE-PEAC) az NB II. Délnyugati csoportjának bajnokaként (15 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség, 603-492-es gólkülönbség) jogot szerzett az NB I B-s indulásra. A tulajdonosi szándék nagyobb részben (az Önkormányzat és a PVSE részéről) meg is lenne erre, a harmadik tulajdonostárs PEAC azonban korábban a tisztán amatőr egyetemi sportkénti szereplést favorizálta, így további egyeztetésre lesz szükség annak eldöntéséhez, hol is kezdheti meg az őszt Tóth János edző bajnokcsapata.

Az NB I-ből tavaly kiesett férfigárda ugyanakkor messze várakozás alatt szerepelt, hiszen az akkor kitűzött cél a lehetőség szerinti azonnali visszajutás volt az élvonalba. Ehhez képest az újra Németh Attila dirigálta együttes a 10. helyen zárt (6 győzelem, 4 döntetlen, 16 vereség, 749-779). Érdekesség ugyanakkor, hogy a góllövőlistán két pécsi kézis is az első négyben szerepelt: Vitomir Kalics 177 találattal rögtön az élen, Nebojsa Vojinovics pedig 145-tel a 4. helyen.

A vártánál gyengébb szereplés okaként a vezetőedző szakmai elemzésében többek között a tervezettnél gyengébbre sikerült igazolásokat, a magyar és légiós játékosok közti nem kellő összhangot, a játékosok egy részének hozzáállását jelölte meg.

Mindezt Nagy Zsolt ügyvezető úgy árnyalta, hogy utóbbiban ugyan, főként az idény elejére vonatkoztatva részben egyetért, ám a végére jócskán följavult a munkamorál és a csapategység is. A folytatásról, a lejáró szerződések meghosszabbításáról - közte a vezetőedzőével - szólva pedig diplomatikusan úgy fogalmazott, hogy a gyenge szereplés miatti konzekvenciákat biztosan le fogják vonni. Lehetőségeikhez képest igyekeznek erősíteni is - mivel főként jól képzett, rutinos kézisekre lenne szükségük, Katzirz Dávid és Szente Gábor neve is felvetődött -, a cél pedig egyértelműen a mostaninál sokkal előkelőbb pozíció megszerzése lesz jövőre.  

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán