Hírek

Két tabella élén a pécsi pólósgyerekek

Vízilabda

2014. június 13.

Hatalmas sikert értek el a PSN Zrt. vízilabdázói: a Dunántúli Vízilabda Ligában szereplő serdülő korosztályú pólósok a tabella élén végeztek, az országos serdülőbajnokságban pedig ezüstérmesek lettek a pécsi gyerekek.

Két tabella élén a pécsi pólósgyerekek

Az országos serdülő vízilabda-bajnokság 29 gárdája közül csak az UVSE tudta megelőzni a pécsieket, Lukács Gergely edző szerint a jól sikerült alap- és középszakasz után a rájátszásban kisebb hullámvölgybe kerültek, de az utolsó három fordulóra újra összeállt a gárda játéka. A PSN Zrt. pólósai előbb a nagy rivális Honvéd ellen 12-4-re győztek, ezt követően jött a mindent eldöntő, Szentes elleni idegenbeli összecsapás, amelyen két negyed után nem volt kérdés, melyik csapat érdemli meg jobban a második helyet. A pécsi fiúk végül 10-8-ra győzedelmeskedtek, amely után jöhetett a megérdemelt ünneplés.

- Már a tavalyi ezüstérem is fantasztikus eredménynek számított, az pedig álomszerű, hogy meg tudtuk védeni a második helyünket. Nagyon kemény és nehézségekkel teli év van mögöttünk, a játékosok egyénileg és csapatként is óriásit fejlődtek, de én is rengeteget gazdagodtam. Mind a serdülő, mind az ifjúsági csapat kihozta idén is magából a maximumot, védekezésben és támadásban is okosan, taktikusan vízilabdáztunk és igazi csapatot alkottunk, amelyre nagyon büszke vagyok. A játékosokról csak a legnagyobb elismeréssel tudok beszélni, nagyon elszántan dolgoznak az edzéseket és a tétmeccseken sem remegett meg a kezük. Ezek a srácok ékes bizonyítékai annak, hogy a versenysport és a jó tanulmányi eredmény nem zárják ki egymást, hiszen a vízilabdázók szinte kivétel nélkül jól teljesítenek az iskolában is - mondta Lukács Gergely, a serdülők vezetedzője, akinek munkáját Kemény Kristóf, Ágner Zoltán, Kovács Krisztián, dr. Katics László és Barát Ferenc segítették.

A Dunántúli Vízilabda Ligában szereplő serdülőpólósokat senki nem tudta megelőzni a tabellán, Ágner Zoltán tanítványai megszerezték az aranyérmet.

- Nagyon elégedett vagyok a játékosokkal. Ebben a bajnokságban a szezon előtt azért szerettünk volna elindulni, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson, fejlődjön egyénileg és a csapatjátékban is. Döcögve kezdtük a meccseket, a bajnokság végére állt össze a játékunk igazán, a két utolsó találkozón közel összesen húsz gólt lőttünk. A gyerek korosztályból is szerepelt nálunk néhány pólós, így sokan ki tudták próbálni magukat éles szituációkban. Büszke vagyok a fiúkra, bebizonyították, hogy rengeteget fejlődött a pécsi vízilabda az elmúlt években - mondta a tréner.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. május 5.

Újabb érmek a lövészektől

2021. május 3.

Aktuális heti versenyek

Torna 2021. május 3.

Ezüstérmet szereztek a legkisebbek

Szinkronúszás 2021. május 3.

Ezúttal Pécsen remekeltek a szinkronúszók