Hírek

Augusztus 1-én nyit újra a Hullám-strand

Úszás

2014. június 20.

Két kültéri medencéjének teljes felújítása után augusztus elsején nyit újra a pécsi Hullámfürdő strandja. Addig is a pécsiek akár ötödével olcsóbban strandolhatnak a megye egyes fürdőiben – jelentette be Páva Zsolt polgármester.

Augusztus 1-én nyit újra a Hullám-strand

Amint azt már hírül adtuk, a Hullámfürdő külső medencéi az évtizedek alatt olyannyira elöregedtek elvesztették víztartó képességüket, hogy a biztonságos használat érdekében elengedhetetlenné vált a szerkezeti részeket is érintő teljes felújításuk. Ennek során azonban most nemcsak megerősítik, hanem teljes egészében újra is burkolják, körben korszerű és esztétikus taposókkal, zuhanyzókkal szerelik föl a két medencét, amelyek közvetlen környezete is új térburkolatokat kap.
A polgármester a kivitelezők, illetve az üzemeltető PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila részvételével megtartott sajtónyilvános helyszínbejárás után bejelentette: a kiemelten kezelt beruházás végén – a tervek szerint színes programokkal és kedvezményekkel – augusztus 1-jén, pénteken nyit ki újra a Hullámfürdő strandja. Közben pedig, hogy a pécsiek a legnagyobb kánikula idején se maradjanak strandolási lehetőség nélkül, az önkormányzat eredményes tárgyalásokat folytatott a környékbeli fürdőkkel, strandokkal.
- Sikerült elérnünk, hogy a Pécsett már jól bevált Tüke-kártya felmutatásával a felnőttbelépőket Magyarhertelenden 10%, Sikondán, Orfűn, Szigetváron, Harkányban és Mohácson pedig egyaránt 20-20%-kal olcsóbban lehet megváltani, ameddig a Hullám felújítása zajlik – mondta Páva Zsolt.
- Emellett megállapodtunk a Pannon Volánnal is, a társaság szükség és igény esetén több járatot indít ezekre a településekre, hogy azok is élni tudjanak a lehetőséggel, akik nem autóval közlekednek – tette hozzá a polgármester.
Páva Zsolt végül kiemelte: Pécs most jutott el oda, hogy komolyan kezdhet gondolkodni egy városi aquapark megvalósításán.
- Az elmúlt években alapos fontossági sorrendet állítottunk fel annak érdekében, hogy működtetni tudjuk a várost. Először a vízszolgáltatást, aztán a közösségi közlekedést kellett biztonságba helyezni és megindítani a fejlesztését. Majd ki kellett szabadítani Pécset abból az adósságcsapdából, amelybe az előző városvezetők vitték bele. Ezen a kormány segített, így nem 25 év múlva, a hitelek törlesztését követően, hanem már most elkezdhetnünk gondolkodni többek között egy pécsi aquapark megvalósításán is, az elvi döntés már megszületett, a következő ciklusban elkezdjük építeni – mondta a városvezető.
 

 

 

Kapcsolódó galéria
2014. június 22. Augusztus 1-én nyit újra a Hullám-strand
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek