Hírek

Mihálovics Ivett fiúkkal készül a lányok ellen

Birkózás

2014. június 25.

A legkisebb női súlycsoport tarthat számot a legnagyobb érdeklődésre a pécsi sportcsarnokban – Mihálovics Ivett a 48 kilós hölgyek versenyében ugyanis a házigazda PTE színeiben igyekszik dicsőséget szerezni honi birkózósportunknak.

Mihálovics Ivett fiúkkal készül a lányok ellen

Bő egy esztendeje főként a tanulásnak és a munkának él – amellett, hogy végzős testnevelés szakos hallgató, óraadó tanárként, utánpótlás-edzőként dolgozik Kunszentmiklóson, ahogy mondja, így is 24 órában a sport, a birkózás tölti ki az életét – ám a korábbinál kevesebb edzés ellenére is ezüstérmet harcolt ki a tavaszi felnőtt ob-n, az egyetemi magyar bajnokságon pedig nem talált legyőzőre. Így nem is volt kérdéses, hogy a 48 kilósoknál ki ölthet piros-fehér-zöld címeres dresszt a júliusi pécsi vb-re.

Bár, ahogy némi kesernyés felhanggal a múltba réved, nyerni ugyan korábban is bőséggel nyerte a válogatóversenyeket, legtöbb esetben mégsem ő kerülhetett a különféle nemzetközi tornákra utazó magyar keretbe – de ez már a múlt, most szívesebben tekint előre.

- A mostani ellenfeleket egyáltalán nem ismerem, nem vagyok az a böngészgetős fajta, lényegtelennek tartom, ki szerepel a nevezési listánkon – jelzi határozottan egyrészt, hogy inkább saját alapos felkészültségében bízik. Ugyanakkor, teszi hozzá, mivel a fentiek miatt nagyon kevés világverseny áll mögötte, nem is nagyon ismeri személyesen a szóba jöhető ellenfeleket.

Mindenesetre igyekszik a legalaposabban felkészülni a legerősebb ellenfelekre is, amihez a legjobb módszernek a fiúkkal vívott edzéseket véli. Mindez persze nála nem valami friss tréningdivat. Mint mondja, édesapja, szintén egykori neves birkózó még kislányként vitte le az edzőterembe, ahol akkoriban csak fiúkkal tudott megküzdeni.

- Bár a lányok szerintem általában harciasabbak és kitartóbbak, az erősebb fiúk elleni sok küzdelem meghozta a gyümölcsét, három hónappal az első edzésem után ugyanis már korosztályos ob-t tudtam nyerni – von párhuzamot a kezdeti sikerek és jelenlegi kunszentmiklósi felkészülése között.

És persze az szőnyegen őt erősítő ellenfelek mellett a további segítőkről sem feledkezik meg: - Ki ne hagyja, kérem, hogy a Dunaferr Birkózó SE-nek nagyon sokat köszönhetek, Mátyás Gábor elnökkel és Szabó Róbert edzővel az élen. És persze a Szigetvári Hőszig SE-nek, Módos Csaba edzőnek; Wöller Ákos szövetségi kapitánynak; az egyetem testnevelési és sporttudományi intézete vezetőinek és tanárainak, dr. Józsa Rita intézetigazgatónak, Téczely Tamásnak; Bődi Szabolcs kunkszentmiklósi polgármesternek; és nem utolsó sorban támogatóimnak, Németh Lászlónak, Bertók Istvánnak, Jáger Ferencnek; nélkülük, így együtt biztosan nem léphetnék majd szőnyegre az egyetemi vb-n.

Ahol azért, mereng el az előtte álló feladaton és lehetőségeken az ellenfelek különösebb ismerete nélkül is, nagyon szeretne dobogóra állni, és bebizonyítani, hogy nem véletlenül érdemelte ki a válogatottságot. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2020. november 22.

Aktuális heti versenyek

Úszás 2020. november 16.

Jászó Ádám országos bajnok