Hírek

Pécsi sportolók az orvosi világjátékok csúcsán

Atlétika

2014. július 1.

Június 21-28. között Ausztriában rendezték az Orvosi Világjátékokat, amelyen 31 nemzet 1200 résztvevője több mint 20 sportágban állt rajthoz.

Pécsi sportolók az orvosi világjátékok csúcsán

A megmérettetés nyolc napja alatt öt korosztályban mérték össze tudásukat a sportolók. A világjátékokon azonban nemcsak az orvosok, hanem az egészségügyi dolgozók (gyógyszerészek, szülésznők, masszőrök…) is együtt versenyeztek. Bíróné dr. Molnár Valéria a 21 kilométeres távon 1:31.22-es idejével abszolút első helyezést ért el, két nap múlva pedig a mezei futás 10 kilométeres távján korosztályában szintén világbajnoki címet szerzett. Valéria három gyermek büszke édesanyja, a gyermeknevelés mellett három éve fut rendszeresen, átlagosan hetente négyszer rója a köröket. 

Kácser Krisztina, a PSN Zrt. versenyzője 3 aranyérmet szerzett a megmérettetésen: 800, 1500 és 3000 méteres síkfutásban állhatott a dobogó legfelső fokára. A PVSK atlétája, Dr. Stefanovics Ágnes szintén három aranyéremre lehet büszke, súlylökésben, diszkosz- és kalapácsvetésben nem talált legyőzőre, emellett gerelyhajításban ezüstérmet szerzett. A két pécsi hölgy ráadásul az ezüstérmes 4x100 méteres váltónak is a tagja volt.

Pécsi színekben háromszor állhatott a dobogó legfelső fokára dr. Mintál Tibor, aki 50 pillangón, 100 és 400 gyorson ért leggyorsabban a célba.

- A felkészülésben nagy segítségemre volt a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. edzője, Módosné Iván Lili mellett Financsek Gábor is. Köszönöm, hogy hozzájárultak a sikeremhez - mondta dr. Mintál Tibor.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 1.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. március 1.

Csillogó ruhák, spárgák, érmek

Atlétika 2021. március 1.

Egy hétvége alatt két egyéni csúcs

Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep