Hírek

Palacsintával a dupla vasember címig

Triatlon

2014. július 9.

A Fittbike SE két amatőr sportolója, Antal Zoltán és Mindum Károly bajnokok között állt rajthoz a Dupla Ironman Világkupán, utóbbi immár második alkalommal teljesítette az emberfeletti versenyt.

Palacsintával a dupla vasember címig

A két pécsi igazán kimagasló teljesítményt nyújtott: érzékeltetésképpen megjegyezhetjük, annyit úsztak, mint a Pogány-Pécs távolság, annyit bicikliztek, mintha körbetekerték volna másfélszer a Balatont, és annyit futottak, hogy elértek volna Bajáig. Mindezt 33 óra alatt.

A Dupla Ironman 7,6 kilométer úszásból, 360 kilométer kerékpározásból és 84,4 kilométer futásból áll. Még a sportolók között sem gyakori, hogy valaki a kétnapos verseny rajtjához merészkedik. Mindum Károly, a Biokom Kft. Kökényi Hulladéklerakójának létesítményvezetője és Antal Zoltán, a PSN Zrt. pályázati referense viszont a világ élmezőnye között teljesítette a versenyt.

- Még a munkahelyemen is türelemmel és támogatással fogadták, amikor tavaly októberben eldöntöttem, hogy nekiállok a Dupla Ironman Világkupának – meséli Antal Zoltán, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. munkatársa, aki csupán három éve kezdett el komolyabban foglalkozni a triatlonnal.

- Egy 12 órás futóversennyel és egy fél Ironman megmérettetéssel készültem a Dupla Ironman-re. Azt gondolom, hogy a három sportág közül az úszás a legkönnyebben tervezhető, azzal nem is volt nagyobb baj. A biciklire készültem a legtöbbet, de az utolsó 50 kilométeren már kezdtem fáradni. A futásra fizikálisan teljesen kimerültem, csak a szívem vitt előre. Nagyon sokat segített, hogy rengetegen jöttek szurkolni nekünk, emellett Mindum Karcsi is folyamatosan támogatott. A célba érést követően azt mondtam, hogy először és utoljára teljesítettem ezt a versenyt, de bármi megtörténhet. Most úgy gondolom, hogy vannak még extrém kihívások a sportban, szeretném magam másban is kipróbálni – beszélt a világkupa részleteiről Antal Zoltán, aki lapunknak elmondta, hogy a táplálkozásában nem volt semmi titok, a verseny alatt a kedvencét, 30 sós palacsintát evett meg, ezzel pótolta a sóveszteséget.

A világkupán a legjobb észt, francia, osztrák, görög triatlonisták vettek részt. Huszonhárom indulóból Antal Zoltán 13. helyen végzett 33 óra és 30 perces idejével. Előtte ért célba 12. helyen Mindum Károly.

- Tavaly álltam először rajthoz a Dupla Vasemberek között, de idén is sikerült teljesíteni a nem mindennapi versenyt, ahol családként fogtak össze a versenyzők és támogatták a társaikat – meséli Mindum Károly.

A két amatőr sportoló a Fittbike SE színeiben vett részt a világkupán. A mezőnyben olyan sportolók fordultak meg, mint Szőnyi Ferenc, aki 20 nap alatt 20 ironmant fejezett be, méghozzá világcsúccsal és Rokob József, aki a 30 nap 30 ironman világbajnoka.

 

Az aranyérmes észt versenyző hihetetlen idő alatt, 22 és fél órán belül teljesítette a versenyt. A civilben jogász triatlonista egy éve felmondott munkahelyén, és a Kanári-szigeteken készült a megmérettetésre. A Dupla Ironman Világkupán rajthoz állt egy 66 éves sportoló is, aki már 350 alkalommal teljesítette az Ironman kihívását.

Kapcsolódó galéria
2014. július 8. Akik teljesítették a teljesíthetetlent
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben

Úszás 2020. július 27.

Válogatott úszóink sikerei a fővárosból