Hírek

Elhalasztották a 12 órás kerékpárversenyt

Kerékpár

2014. augusztus 6.

Az augusztus 20-ra tervezett versenyt a várható kedvezőtlen időjárás miatt később rendezik meg.

Elhalasztották a 12 órás kerékpárversenyt

Legnagyobb sajnálatunkra tájékoztatunk minden érintettet,  hogy a 2014. augusztus 20-ára meghirdetett II. Nemzetközi 12 órás országúti kerékpáros versenyt Harkányban, - mely az előzetes jelentkezések alapján egy nagyon sikeres rendezvény és egyedülálló sportesemény lett volna - elhalasztjuk, és egy későbbi időpontban rendezzük meg, ugyanis az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján közzétett előrejelzés szerint a verseny napján várhatóan kedvezőtlenül - esővel, villámlással, erős széllökésekkel kísérve - alakul az időjárás. A sportolók testi épségére ügyelve ezért a rendezvényt elhalasztjuk, és egy későbbi időpontban rendezzük meg.

A beérkezett nevezési díjakat minden nevezőnek visszautaljuk.
A verseny új időpontjáról a későbbiekben tájékoztatást teszünk közzé, illetve az előzetesen jelentkezőket külön email-ben tájékoztatni fogjuk.

Szíves megértését köszönjük.

Harkány Város Önkormányzata
titkarsag@harkany.huKORÁBBAN ÍRTUK:

Augusztus 20-án immár második alkalommal rendeznek Harkányban 12 órás országúti kerékpárversenyt, amelyre augusztus 15-én 12.00 óráig várják az előnevezéseket. A verseny sportszakmai szervezéséért idén is a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. felel, a főrendező Németh Károly szerint a tavalyihoz hasonlóan idén is sok nevezőre és szurkolóra számítanak a Harkány Tour-on. Augusztus 15-ig online előnevezés esetén az egyéni indulók 4000, a váltók tagonként 3000 forintért állhatnak rajthoz. A rendezők azonban lehetőséget biztosítanak azoknak is, akik a helyszínen szeretnének nevezni, nekik egyéni indulóként 7000, váltótagként 5000 forint a nevezési díj.

-          Három kategóriában, profi (MKSZ által kiállított licence szükséges), amatőr és váltó (maximum 4 amatőr kerékpáros) sportolók nevezését várjuk. A versenyt kategóriánként az a kerékpáros nyeri, aki a 12 óra alatt a legnagyobb távolságot teljesíti. Köregyenlőség esetén az a versenyző győz, aki az idő lejárta után előbb halad át a célkapun. Azt gondolom, hogy a sportolási lehetőség mellett az értékes fődíj miatt is érdemes rajthoz állni augusztus 20-án Harkányban, hiszen az abszolút győztes háromnapos repülős utazást nyer a Tour de France 2015. évi versenyének párizsi befutójára. Emellett természetesen a kategóriák győztesei és helyezettjei külön díjazásban is részesülnek – árulta el a PSN Zrt. munkatársa, Németh Károly, aki hozzátette, a tavalyihoz hasonlóan idén is bármelyik induló nyerhet különdíjat, hiszen a rajtszámmal rendelkezők között értékes ajándékokat sorsolnak ki a megmérettetés végén.

A korábbi versenyhez képest a szervezők kissé módosítottak az útvonalon, a nevezők számára bizonyára jó hír, hogy a megmérettetés teljes távját országúton rendezik. Aki túl szeretné szárnyalni a tavalyi amatőr és abszolút kategória győztesét, Vörös Vincét, annak igyekeznie kell, hiszen a korábbi győztes több mint 32 kört teljesített a 12,8 kilométeres távból, így az idei kihívójának legalább 410 kilométert kell tekernie a Harkány Tour csúcsának megdöntéséhez.

További információ: www.tourdeharkany.hu

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 8.

Aktuális heti versenyek

Korcsolya 2021. március 8.

Ezüstérmet szerzett a férfiváltó a vb-n

2021. március 5.

Folytatódnak az edzések