Hírek

Martfűn edzőtáboroztak a pólósok

Vízilabda

2014. szeptember 11.

Szenzációs, és egyben sikeres 10 napot tölthettünk el a Termálhotel Martfűben, amelynek infrastruktúrája teljesen ideális egy vízilabdacsapatnak az edzőtáborozásához - Kemény Kristóf, edző.

Martfűn edzőtáboroztak a pólósok

Kovács Krisztián, edző beszámolója: 

Augusztus 18-án, hétfőn érkeztünk meg az edzőtábor helyére, a martfűi Termál Spa Hotel-be, mely szálloda három csillagos minősítésű és ahogy a nevében benne is van, rendelkezik egy élményfürdővel. Valamivel dél után értünk a hotelbe. A szobák gyors kiosztása után szinte rögtön várt minket az ebéd, mely bőséges és finom volt. Ez elmondható az itt töltött összes napunk étkezésére, így a reggelire (mely minden nap svédasztal volt széles kínálattal) és a vacsorára is. A kiszolgálás is nagyszerű. Edzeni a Termál Spa uszodájában és az új szolnoki vízilabda arénában volt lehetőségünk. A tábor alatt többször is játszottunk edzőmeccset a Szolnok serdülő csapatával, mely nagy fejlődést eredményezett. Volt alkalom, hogy Martfűn mérkőztünk meg, de általában mi mentünk Szolnokra. Ezen kívül még napi rendszerességgel (a hétvégét kivéve) volt egy úszó és ezzel együtt lábtempós, gyakorló edzés, valamint majdnem minden napra jutott egy kondícionáló edzés is. A hotelben az edzések közötti szabadidőben rengeteg programra volt lehetőség. Ilyen például a biciklizés, hisz ingyenesen lehet bérelni akár az egész csapatnak elég kerékpárt, a biliárdozás, x-boxozás az x-box szobában, a Termál Spa többi medencéjének használata, illetve a szállodával szemben lévő focipályán lehetőség nyílt focizásra is. Az edzők a hotel wellness részlegét is igénybe vehették, ahol hagyományos finn- , infra- , és bioszauna, valamint jégkamra, és jacuzzi is van. Így mindenki, beleértve az edzőket és a játékosokat is ki tudta pihenni az edzések okozta fáradalmakat.

A nehéz, megerőltető és fárasztó edzőtábor jól összekovácsolta a csapatot, és jelentős fejlődést eredményezett a gyerekek számára. Kemény Kristóf, a csapat trénere így vélekedik az edzőtáborról:

Szenzációs, és egyben sikeres 10 napot tölthettünk el a Termálhotel Martfűben, amelynek infrastruktúrája teljesen ideális egy vízilabdacsapatnak az edzőtáborozásához. A létesítmény-komplexum egyben wellness-szálloda és uszoda is, amelyhez természetesen tornaterem is tartozik. Az edzések látogatásához úgymond "felöltözni" sem kellett, hiszen egy hosszú beltéri folyosó választja el a szállodát az uszodától, úgyhogy a srácok fürdőköpenyben jártak át a 33 méter hosszú és 20 méter széles medencéhez, amely kiváló a komplex edzések végrehajtásához. Ezen felül x-box szoba, billiárd sarok és nem utolsó sorban fűvel borított futballpálya is az infrastruktúra része volt, így a gyerekeknek a napi 5 óra edzésen felül volt lehetőségük kikapcsolódásra, csapat összekovácsoló programokra. Az étkezésre sem lehetett panaszunk, hiszen a svédasztalos reggeli mellett napi 2 alkalommal volt 3 fogásos étkezésünk, és amennyiben éhesek maradtunk, a vendéglátók örömmel szolgáltak fel repetát a srácoknak. 

Martfű azért is volt remek választás, hiszen mintegy 20-25 perces buszozásra volt a szolnoki csapat, amely rendkívül ideális ellenfél volt a felkészülés ezen szakaszában. Az első és az utolsó edzőmeccs között rengeteget fejlődtek a srácok, érezhető volt a sok gyakorlás eredménye egy elég jó pólót játszó szolnoki csapat ellen. Martfű remek választás volt részünkről, a körülmények minden szempont szerint adottak a bajnokságra való felkészüléshez. 

Képgaléria

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek