Hírek

Az idősebb Dárdai támogatja fia kapitánykodását

Labdarúgás

2014. szeptember 19.

Pintér Attila menesztése után a következő három meccsen ifjabb Dárdai Pál, a nemzeti tizenegy korábbi csapatkapitánya töltheti be a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi tisztét.

Az idősebb Dárdai támogatja fia kapitánykodását

Ő maga ugyan nem kíván a médiának nyilatkozni, amíg nem találkozik játékosaival, ám édesapja, a PMSC egykori kiváló futballistája elárulta a Pécsi Híreknek, milyen tanácsokkal segítette fiát e döntése meghozatalában

- Nagyon örülök, hogy végül igent mondott Csányi Sándor MLSZ-elnök felkérésére, mert ez bizonyítja számomra, hogy „tökös legény”, megvan benne a kellő bátorság, ami ebben a helyzetben ide kell – sejteti rögtön bevezetőül idősebb Dárdai Pál, hogy az alma nem esett messze a fájától (hiszen ő maga hasonlóan támadó szellemű játékos hírében állt, elég ha csak arra az Újpest elleni mesternégyesére gondolunk vissza, amelyért a szaklaptól tízes osztályzatot érdemelt ki).

- Ugyanakkor rögtön arra kértem, hogy a Herthánál fennálló szerződését ezért a bizonytalan pozícióért semmiképpen se mondja föl, ám szerencsére a német klub vezetői büszkén vették hírül, hogy utánpótlás-edzőjükből magyar kapitány lesz, ha egyelőre csak három meccsre is. Visszatérve az előtte álló, hogy ne mondjam, tornyosuló feladatra, természetesen kikérte a tanácsomat, én pedig ugyancsak természetesen támogattam, mert hiszem, hogy meg tudja oldani. A soros három idei meccsre ugyanis nem valami hatalmas edzői múltú trénerre lesz szükségünk, hanem egy olyan lelkes, ambiciózus, karakteres, emellett az igazi csapategységet végre megteremteni tudó, mindenki által elfogadott emberre van szükség, aki sokkal inkább mentálisan tudja felrázni a válogatottat. Ugyanakkor szerintem bátran vissza kell térnie pár olyan, mostanság mellőzött, rutinos futballistához, akik a hazainál keményebb külföldi bajnokságokban edződtek, főként hozzáállásukat tekintve. Ő legfőképpen segíteni akar, és elkötelezetten hisz abban, hogy vezethet még fölfelé út a mai magyar futballmélységekből – sorolta a mai csődtömegből kivezető út lépcsőit Dárdai Pál.

Hozzátéve, hogy „Palcsi” ugyan még csak most jár a pro licenes edzői képzésre, szakmai téren máris alaposan felkészült, egy, a magyar utánpótlás-nevelés megújítását célzó hosszabb tanulmányt már a közelmúltban le is tett az MLSZ asztalára. 

- Az ő karaktere, az a 17 év, amit Németországban töltött játékosként nagy nevű edzők irányítása alatt, az elfogadottsága, amelytől reméljük, hogy egységet kovácsol a válogatott tagjai között, bízunk benne, ellensúlyozza a tapasztalatlanságot” – nyilatkozta Csányi Sándor sajtótájékoztatón a megbízás kapcsán. A 38 esztendős, korábbi 61-szeres válogatott, a Herthában 286 Bundesliga-meccsel klubrekorder Dárdai Pállal szemben megfogalmazott elvárásokkal kapcsolatban az MLSZ elnöke elmondta, saját maga tűzött ki olyan célokat, amelyeket ha megvalósít, akkor a válogatott visszakerülhet a versenybe az Eb-selejtezősorozatban.

Dárdai Pál három Európa-bajnoki selejtezőre vállalta a válogatott irányítását: a nemzeti csapat október 11-én Romániában játszik, három nappal később a Feröer-szigeteken lép pályára, majd november 14-én fogadja Finnországot.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán