Hírek

Gécsek Tibort köszöntötte Vári Attila

Atlétika

2014. október 20.

Szombathelyen először rendezték meg a Vas Megye Atlétika Napját, amelyen ötvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték a XX.század legeredményesebb vasi atlétáját, Gécsek Tibort is.

Gécsek Tibort köszöntötte Vári Attila

Tavaly a megyei atlétikai szövetség búcsúközgyűlése döntött arról, hogy a továbbiakban minden szezon végén rendezzék meg Vas Megye Atlétika Napját, ahol összegezve az adott év történéseit, találkozhatnak a sportág képviselői. A most pénteki első rendezvényen a Dobó SE  volt a házigazda, összefogva aHalmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesülettel.

A megjelentek előtt a Haladás VSE és a Szombathelyi Sportiskola eredményeit Lengyák György, a SZoESE-étKívés István, a Dobó SE-ét Németh Zsolt vezetőedző idézte fel.

A Sugár úti dobópályán kialakított munkacsarnokban telt ház volt. Többek között azért is, mert a meghívott vendég a Horváth Vilmos elnök vezetésével működő két rendező egyesület egyik alapító tagja, a már 11 éve Budapesten élő Gécsek Tibor volt. Nem volt véletlen a nagy érdeklődésl, hiszen az 1998-ban Európa-bajnokicímet szerzett, kétszeres VB-bronzérmes (1993, 1995), EB-ezüstérmes (1990), háromszoros olimpikon(1988/7., 1992/4., 2000/7. hely) szeptember 22-én ünnepelte 50. születésnapját. 

Az atlétacsalád igazán megadta a módját a köszöntésnek, Cseh Géza és Gál László  kisfilmet készített a XX. század egyik legeredményesebb magyar atlétájának pályafutásáról, a Dobó SE sportolói mellett eljöttek a barátok, pályatársak is; például Tánczi Tibor, Németh Róbert, - de Hollósy Tibor tanár úr is, aki a Savaria szakközépbe járó Gécseket  elküldte Németh Pálhoz.

A találkozó során felidézték az emlékeket, a kemény edzésmunkát a mester irányításával és persze a sikeres pályafutás nagy állomásait is. Volt hatalmas torta dobókörrel, szektorral, benne a 83,68 méteres egyéni csúcsot jelző kis zászlóval – amely eredménnyel Gécsek Tibor 10. a kalapácsvetők örökranglistáján! Köszöntötte az ünnepeltet Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, és két olimpiai bajnok is. 

Az egyikük természetesen az utód, a két napja megyei Prima-díjat  kapott Pars Krisztián volt, aki éppen az idén ismételte meg Gécsek Tibor 1998-as mesterhármasát: Európa-bajnokságot, Világkupát és GP-sorozatot nyert. A másik, Vári Attila kétszeres olimpiai aranyérmes vízilabdázó, aki ajándékával saját sportágát is  népszerűsítette.

Vas megye közgyűlésének döntése alapján Gécsek Tibor  Batthyány Lajos emlékérem díjazásban részesült, amelyet Kovács Ferenc  elnöktől vehetett át. (forrás: Horváth Erika/vaol.hu)

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. március 5.

Folytatódnak az edzések

Kézilabda 2021. március 2.

Szigorítások a kézilabdában