Hírek

Szombathelyre látogatott Vári Attila

Vízilabda

2014. november 10.

A PSN Zrt. kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázója, Vári Attila a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskolába látogatott november első hetében, ahol az iskola tanulóinak élménybeszámolót tartott, majd készséggel válaszolt a gyerekek kérdéseire.

Szombathelyre látogatott Vári Attila
Az iskola beszámolója Vári Attila látogatásáról:

http://gothardiskola.hu/kamon/index.php/iden-tortent/347-vari-attila-olimpikon-jart-iskolankban

Különleges és ritka alkalom, amikor iskolánk falai között köszönthetünk sikeres embereket, igazi példaképeket. Ilyen volt a tegnapi nap, amikor Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok vízilabdázónkat.  Dr. Puskás Tivadar SZMJV polgármestere, Koczka Tibor és Illés Károly alpolgármesterek, Horváth Vilmos a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület elnöke, olimpiatörténész, Juhász Tibor az AVUS stratégiai tanácsadója társaságában láthattuk vendégül.

Iskolánk igazgatójának üdvözlő gondolatait követően Polgármester Úr köszöntötte a nagyszerű sportembert, és diákjaink elé példaképül állította. Gyerekeink sportsikereihez gratulált, és kérte, hogy eredményeikkel továbbra is öregbítsék iskolájuk és városuk hírnevét. 

Vári Attila mesélt a sikereiről, pályafutásának nehézségeiről, és készségesen válaszolt vízilabdázó gyerekeink kérdéseire. Elmondta, hogy a sikerekért (legyen az tanulás, sport, vagy bármi más területen)  keményen meg kell dolgoznia mindenkinek, de érdemes, mert így válnak teljes értékű, boldog  emberekké. Búcsúzásként az iskolarádió képviselői (Csizmazia Anna, Varga Zsolt és Nagy Bálint) riportot készítettek a nagyszerű emberrel, a kiváló vízilabdázóval, jelenleg a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatójával, Vári Attilával.

2004 szeptemberében új idő vette kezdetét a Gothard Jenő Általános iskolában a sport területén. Vízilabdás képzés indult szervezett keretek között, az akkori 1. osztályosok számára, Juhász Tibor és az iskola vezetése kezdeményezésére.  Egyedülállóan az országban, amely az óta is csak a mi iskolánkban működik.

Mindennapos napközbeni edzésekkel készülünk a nagybetűs vízilabdás élet elérése érdekében, felmenő rendszerben. Az úszástanulással kezdődik minden, 1-2. osztályban, jó alapokat adva a későbbi vízilabdás oktatáshoz. 3-4. osztályban több vízilabdás gyakorlatokat végzünk, nyílván az úszástudás gyakorlása, edzése továbbra is fő szempont.

 

E mellett persze folyamatosan törekszünk az iskolai tudásunk legjavát adni, mert ugye a vízilabdások tanult, értelmes sportolók, számos Dr. található a sportág űzői között. A sok munka beérik, és nem hazudik, hiszen 2007-ben az akkori 4. osztályosok Diákolimpiai címet szereztek. Azóta is töretlen a fejlődésünk, hiszen minden évben 2-3 ilyen címet sikerül begyűjtenünk.

Fontos számunkra a siker, hiszen nemzetközi versenyeken: Haba-Waba-án / Olaszországban / elért III. helyezésünk és Andorrában elért I. helyezésünk is ezt támasztja alá. Jelenleg 12 korosztályos válogatott vízilabdásunk van. Közülük kiemelendő Varga Viktória, aki az U18-as női válogatott tagja. Most, hogy a felmenő rendszerben az akkori 1. osztályosok elértek a serdülő-ifi korosztályig, sikerült felsőházba kerülnünk, ami után a határ a csillagos ég. Szerintünk nevezhetjük ezt egy egyedülálló siker sztorinak.

Kapcsolódó videó
2014. november 12. Vári Attila Szombathelyen tartott élménybeszámolót
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. május 5.

Újabb érmek a lövészektől

2021. május 3.

Aktuális heti versenyek

Torna 2021. május 3.

Ezüstérmet szereztek a legkisebbek

Szinkronúszás 2021. május 3.

Ezúttal Pécsen remekeltek a szinkronúszók