Hírek

Évbúcsúztató győzelem Pécsett

Kézilabda

2014. december 23.

Az első félidőt követően a telt házas pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban a vb-résztvevő afrikaiak két góllal vezettek a magyar férfiválogatott ellen, de a mieink megfordították az állást, és végül három góllal győztek.

Évbúcsúztató győzelem Pécsett

Férfi felkészülési mérkőzés:

MAGYARORSZÁG-EGYIPTOM 31-28 (13-15)
Pécs, játékvezetők: Andorka, Hucker (magyarok).
MAGYARORSZÁG: Székely, Mikler (kapusok), Ancsin 4, Bánhidi 3, Bodó 2, Császár, Gazdag, Gerdán, Harsányi 5 (2), Lékai 1, Nagy K. 2, Nagy L. 5, Pásztor Á. 3, Szöllősi Ba. 2, Szöllősi Sz. 3, Varsandán M. 1. Szövetségi kapitány: Talant Dujshebaev.
EGYIPTOM: Bakir, Khalil, Hendawy (kapusok), Abdelrahman 3, Abou Ebaid, Aly, Amer 3, El-Ahmar 8 (1), El-Bassiouny 1, El-Deraa 1, El-Masry, El-Wakil 2, Hashem 2, Issa 1, Mohamed, Nawar, Radwan 3, Ramadan 4, Soliman. Szövetségi kapitány: Marwan Ragab.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/1.

 

Talant Dujshebaev: - Az első félidőben Egyiptom meglepett minket a játékával, nem láttuk előtte az ellenfelet játszani. Szünetben a megoldást kerestük az agresszív védekezésük ellen, elsősorban a kettő-kettő elleni játékkal, az irányítók és a beállók révén. A találkozó bebizonyította, hogy nincs könnyű ellenfél és könnyű mérkőzés. Úgy vélem, hogy a csapat képességeit tekintve taktikailag tudásunk 25-30 százalékán állunk, ezért fontosnak tartom, hogy mindenki lehetőséget kapott. Olyan világversenyre készülünk, amelyen két hét alatt 6-8 mérkőzést kell játszani, ezért úgy kell felépítenünk a válogatottat, hogy a benevezett 16 játékos egyformán teljesítőképes legyen, mindenkit tűzben tudjunk tartani és mindenki magáénak érezze a sikert. Összességében mindenkivel nagyon elégedett vagyok, az újoncokkal és azokkal is, akik az utóbbi hónapokban sérülés miatt kevesebbet játszottak. Sok még a megoldandó feladat elöl és hátul egyaránt, de a játékosok hozzáállása példás, ez adta meg a lehetőséget, hogy harcoljunk és nyerjünk. Tudom, hogy napról-napra jobb lesz a válogatott, januárban ismét előrébb léphetünk. Mindenkinek boldog karácsonyt és boldog új évet kívánok!  

Telt ház előtt, remek hangulatban egyiptomi góllal és helyzettel kezdődött a mérkőzés, így Talant Dujshebaev már a 4. percben időt kért, majd Harsányi büntetőből egyenlített. A vendégcsapatnál Bakir jól teljesített a kapuban, így rendre Egyiptom vezetett. 10-7-es afrikai vezetést követően Szöllősi Balázs zárkóztatta a mieinket, de a gyors egyiptomi támadások rendre gólokkal végződtek. Hiába lőtt így szép gólokat Ancsin és Nagy Kornél is, a vb-re készülő afrikaiak két góllal vezettek szünetben.

Ancsin szép átlövés-góljával indult a 2. játékrész, de csak a 38. percben tudott egyenlíteni a magyar válogatott, Bánhidi találatával, majd Pásztor szemfüles gólja után először vezettek a mieink. Nem tartott sokáig az örömünk, a dinamikus vb-résztvevő együttes tartotta szerény előnyét, Nagy László azonban többször is egyenlített, majd az 53. percben végre két gólosra duzzadt a hazai előny. Harsányi kétszer is betalált, majd Issa gólját követően az 58. perc végén Talant Dujshebaev kért időt. Nagy László betalált, majd Nagy Kornél kapott két perces büntetést, El-Ahmar viszont mellélőtte az egyiptomiak büntetőjét, így biztossá vált a magyar győzelem. A mieink utolsó találatát Ancsin szerezte, majd a végén El-Ahmar állította be a végeredményt, így három gólos győzelemmel zárta az évet a magyar válogatott.

Forrás: keziszovetseg.huKORÁBBAN ÍRTUK:

A találkozót Talant Dujsebajev szövetségi kapitány már a 2016-os Eb felkészülési nyitányának szánja.
 

A találkozóval kapcsolatban csütörtökön a Városházán sajtótájékoztatón árultak el további részleteket. Csizi Péter országgyűlési képviselő az önkormányzat nevében üdvözölte a kéziseket, örömének hangot adva, hogy a kultúrát és a sportot mindig is kiemelten támogató Pécs még az ünnep előtti utolsó napon is egy ilyen rangos eseménnyel tud szolgálni a sportszerető közönségnek. A házigazda és rendező PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila pedig arról szólt, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) megtisztelő felkérését bizonnyal a két korábbi pécsi sikeres kupadöntő alapozta meg, egyben garantálta, hogy a város és a szervezők ezúttal is mindent elkövetnek, hogy a játékosok, a vendégek és a szurkolók is remek sportélménnyel gazdagodjanak.

Az MKSZ képviseletében Bartók Csaba csapatmenedzser és -koordinátor megerősítette, hogy a találkozón egyrészt a korábbi válogatott keret erősségeit is láthatja a közönség, ugyanakkor a szövetségi kapitány részben már a jövő csapatának építésén is munkálkodva egy sor fiatal tehetségnek is bizalmat szavazott. A csapat vasárnap este érkezik Pécsre – a játékosok egy része előző nap még klubjában bajnoki meccseken érdekelt – és hétfőn 10.00 és 18.00 órakor két (ingyenesen megtekinthető nyilvános) edzést is tart a Sportcsarnokban. Az egyiptomiakról szólva megerősítette, hogy a találkozó „barátságossága” csak a kezdő sípszóig él majd, vagyis a vendégek is erős kerettel érkeznek és a találkozót fontos felkészülési állomásnak tekintve lépnek pályára.

A mérkőzésre az MKSZ egységes – 1900 forintos – jegyárat határozott meg. Diákkedvezmény nincs, belépőt 6 éves kor fölött kell vásárolni. A jegyek nem helyre szólnak, csak az emeleti lelátókra érvényesek (a küzdőtérre nem), az ülőhelyek érkezési sorrendben foglalhatóak el.

Jegyeket még december 22-én, hétfőn 08.00-12.00 és 15.00-18.00 óra között, illetve a meccs napján, kedden 12.00 órától a kezdésig is lehet vásárolni, kizárólag személyesen a helyszínen, a Sportcsarnokban.

 

A magyar keret

Kapusok: Mikler Roland (MKB-MVM Veszprém), Székely Márton (Balatonfüred)

Jobbszélsők: Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya), Pásztor Ákos (Grundfos Tatabánya)

Jobbátlövők: Nagy László (MKB-MVM Veszprém), Ancsin Gábor (MOL-Pick Szeged)

Irányítók: Császár Gábor (PSG Handball), Lékai Máté (MKB-MVM Veszprém), Szöllősi Balázs (Balatonfüred)

Beállók: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Szöllősi Szabolcs (Csurgó),

Balátlövők: Bodó Richárd (Grundfos Tatabánya), Nagy Kornél (Dunkerque), Gerdán Tibor (Balatonfüred)

Balszélsők: Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös), Gazdag Tibor (Csurgó)KORÁBBAN ÍRTUK: 

Miközben női válogatottunk e sorok írásakor már a Győrben zajló kontinensviadal középdöntőjében tudhatja magát, a férfiak a hónap végén még csak a következő világversenyekre történő felkészülés jegyében kezdik meg az összetartást. Nagy Lászlóék elsőként december 23-án, 16 órakor Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban lépnek a közönség elé, ahol Egyiptom ellen játszanak felkészülési mérkőzést.

– Nagyon várom már, hogy ismét együtt dolgozhassunk a csapattal. Az Egyiptom elleni találkozóval már most a 2016-os Európa-bajnokságra készülünk, hiszen minden együtt töltött nap értékes. Szeretnék új játékosokat megismerni és kipróbálni, szeretnénk a válogatotton belül ötvözni a tehetséget és a tapasztalatot. Természetesen figyelembe kell vennünk az év végén a játékosok regenerációját is, különösen azokét, akik a bajnokságban és a nemzetközi kupákban a legerősebb terhelésnek vannak kitéve. Szeretném, ha elmélyítenénk és erősítenénk azt a fajra szemléletet, taktikát és motivációt, amit szeretnék viszontlátni majd a tétmeccseinken is – foglalta össze a mérkőzés fontosságát Talant Dujsebajev szövetségi kapitány.

A találkozóra a Magyar Kézilabda Szövetség egységes jegyárat határozott meg, így a találkozó 1900 forintos belépővel tekinthető meg. Diákkedvezmény nincs, belépőt 6 éves kor fölött kell vásárolni, az ennél fiatalabb és külön helyet nem foglaló (azaz egy felnőtt ölében ülő) gyermekek számára a belépés ingyenes. Fontos információ, hogy a jegyek nem helyre szólnak, csak az emeleti lelátókra érvényesek (a küzdőtérre nem), az ülőhelyek érkezési sorrendben foglalhatóak el.

Jegyeket december 15-étől, az alábbi időpontokban lehet majd vásárolni, kizárólag személyesen a helyszínen, a Sportcsarnokban.

December 15, hétfő: 15.00–18.00

December 16., kedd: 15.00–18.00

December 17., szerda: 08.00–12.00 és 15.00-18.00

December 18., csütörtök: 15.00–18.00

December 19., péntek: 12.00–16.00

December 22., hétfő: 08.00–12.00 és 15.00–18.00

December 23., kedd: 12.00–16.00 
JÁTÉKOSOKSAJTÓFIGYELŐ

 

http://hajraveszprem.hu/cikk/2014-12-16/ujoncokat_avat_egyiptom_ellen_talant_dujshebaev

 

http://veol.hu/sport/tobben-pihenot-kaptak-a-magyar-ferfi-kezilabda-valogatottbol-1666880

 

http://sportmenu.net/dujshebaev-keretet-hirdetett-az-egyiptomiak-ellen/

 

http://www.samsungsport.hu/kezilabda/20141216/dujshebaev-uj-jatekosokat-is-ki-akar-probalni-az-egyiptomiak-ellen/

 

http://www.metropol.hu/sport/cikk/1265955

 

http://www.pecsinapilap.hu/cikk/Dujshebaev_uj_jatekosokat_is_ki_akar_probalni_az_egyiptomiak_ellen_a_pecsi_merkozesen/182951/

 

http://www.mixonline.hu/Cikk.aspx?id=107224

 

http://www.siofokinapilap.hu/cikk/Dujshebaev_uj_jatekosokat_is_ki_akar_probalni_az_egyiptomiak_ellen_a_pecsi_merkozesen/182951/

 

http://vs.hu/sport/osszes/uj-jatekosokat-vet-be-egyiptom-ellen-dujsebajev-1216?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=sport

 

http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/ferfi-kezi-dujsebajev-keretet-hirdetett-egyiptom-ellen-2382971

 

http://sport365.hu/kezilabda,ferfi-valogatott,kezilabda-ujoncokat-avat-egyiptom-ellen-a-ferfi-valogatott,80217

 

http://sport.hir24.hu/kezilabda/2014/12/16/ujoncok-debutalhatnak-a-kezilabda-valogatottban/

 

http://inforadio.hu/hirek/sport/hir-689563

 

http://kezilabda.hu/cikk-kezilabda-kiserletezo_kezikeret_dujsebajevtol-84930?utm_source=rss_rovat

 

http://www.ma.hu/sport/234414/Dujshebaev_otvozni_a_tehetseget_a_tapasztalattal?place=srss

 

http://minap.hu//cikkek/dujshebaev-uj-jatekosokat-ki-akar-probalni-az-egyiptomiak-ellenKORÁBBAN ÍRTUK:


A magyar férfikézilabda-válogatott december 23-án, 16 órakor Pécsett, barátságos mérkőzésen lép parkettre Egyiptom ellen. A találkozóra 15-étől a helyszínen lehet majd belépőt vásárolni. 

Miközben a honi szövetség honlapján szereplő információ szerint a vezetők még „vizsgálják a lehetőséget”, amellyel esetlegesen korábbi döntése megváltoztatására bírhatnák a nemzetközi szövetséget (IHF), a válogatott az eredeti ütemtervnek megfelelően folytatja programját.

(Ismert, hogy a magyar férfiválogatott nem jutott ki a jövő évi katari világbajnokságra, amelytől azonban két nemzet /Bahrein, Egyesült Arab Emirátusok/ visszalépett. Az ő helyükre az IHF Szaúd-Arábiát és Izlandot sorolta be – e döntést kifogásolják szakmai érvekkel többek között a magyarok is. Hiszen, bár a júniusi selejtezőben alulmaradtunk Szlovéniával szemben, ha az IHF most is a korábban megszokott módon pótolta volna vb-visszalépők helyét, akkor az olimpiai 4. magyar válogatott jelenlegi világranglistás helyével jogos befutó lett volna.)

A válogatott ettől függetlenül az eredeti menetrend szerinti felkészülési programját folytatja: Nagy Lászlóék számára december 21-étől kezdődik az újabb összetartás, december 23-án, 16 órakor pedig Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban Egyiptommal mérkőzik meg Talant Dujsebajev szövetségi kapitány gárdája.

A találkozóra a szövetség egységes (tehát diákoknak is ennyi) jegyárat határozott meg, így a találkozó 1900 forintos belépővel tekinthető meg. Jegyeket december 15-étől lehet majd vásárolni, kizárólag személyesen a helyszínen, a Sportcsarnokban.

 

Kapcsolódó galéria
2015. január 6. Magyarország-Egyiptom kézilabda mérkőzés
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán