Hírek

Kovács Gábor hosszabbított a kéziseknél

Kézilabda

2015. január 7.

Az ötödik helyen telel a PVSE NB I/B-ben szereplő férfi kézilabdacsapata. Kovács Gábor vezetőedző ugyan szezon közben vette át az együttes irányítását, ám munkájával elégedett a vezetőség, így meghosszabbították december végén lejárt szerződését.

Kovács Gábor hosszabbított a kéziseknél

A Magyar Kupában egészen a negyeddöntőig meneteltek a pécsi kézisek, azonban a Váci KSE megállította Kovács Gábor együttesét, aki szerint fontosak voltak ezek az összecsapások, hiszen így több alkalmuk nyílt az összeszokásra. A bajnokságban is szemmel láthatóan változott a játék képe azután, hogy Németh Attila helyét a negyedik fordulót követően Kovács Gábor vette át. A cél továbbra is a bajnokság első négy legjobb csapata között végezni, ehhez viszont a jó forma átmentésére és az erőnlét javítására van szükség.

- Már megkezdtük a felkészülést a tavaszi szezonra, hiszen február 8-án, kevesebb, mint egy hónap múlva Balatonfüreden kell pályára lépnünk. Február 14-én pedig, hazai pályán mérjük össze tudásunkat a Vecséssel. Ősszel idegenben jobb eredményeket értünk el, mint a Lauber Dezső Sportcsarnokban, ahol fontos pontokat vesztettünk el többek között a Győr, a Dabas és a Tata ellen is. Ha őket sikerült volna legyőznünk, az első három között várnánk a tavaszt, amikor nehéz találkozókra számíthatunk, hiszen az első négy gárdához vendégségbe látogatunk.

Némileg változott az együttes játékoskerete a téli szünetben. Még az ősszel búcsúzott az egyik kapus, Osvald Damir, a térdsérülést szenvedő Milan Vujacsics pedig végleg befejezte profi pályafutását. Belső pozícióban még erősíteni kell az állományt, Werner Richárd már a pécsiekkel edz, rajta kívül öten érkeznek a következő két hétben próbajátékra. Kovács Gábor számít a pécsi fiatalokra is, a junior csapatból felkerült a felnőttek közé Emberovics Milán, a kapuba pedig Gubicza István is beállhat majd a Mecseknádasdról visszatérő Zaklajda József mellett. A vezetőedző mindenképp olyan kézilabdázókat szeretne soraikban látni, akik előre tudják vinni a gárdát és a mérkőzéseken hasznos és értékes tagjai tudnak lenni az együttesnek.

A PVSE igen büszke lehet a balszélsőjére, hiszen a montenegrói válogatott Milos Vujovics vezeti az NB I/B góllövőlistáját és a Magyar Kupában is ő szerezte eddig a legtöbb találatot. A vezetőség reménykedik benne, hogy a pécsiek jól szerepelnek majd a februárban kezdődő tavaszi szezonban, de ehhez a szurkolók támogatására is szükség lesz, akik február 14-én, Valentin-nap alkalmából ingyen tekinthetik meg a Vecsés elleni összecsapást a Lauber Dezső Sportcsarnokban. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán