Hírek

Lantos Mislenyben folytatja

Labdarúgás

2015. január 8.

Nem néz könnyű tavasz elé a tabella utolsó helyén áttelelő PMFC NB I-es labdarúgó-csapata.

Lantos Mislenyben folytatja

A kevés pont mellett nehezíti a jelenlegi helyzetet, hogy egyelőre jóval több a távozó, mint az érkező futballistájuk, igaz, a következő hetekben többen is jönnek majd próbajátékra.

 

Bár a pályán töltött percei már az ősz végén sejtettek valamit, a távozás csak a napokban vált véglegessé: Lantos Levente, a klub saját nevelésű korábbi csapatkapitánya a több játéklehetőség érdekében távozik a keretből. A 34 esztendős, rutinos védő 266 (ebből 107 BN I-es) pécsi bajnoki után cseréli a piros-fekete mezt kék-fehérre: a tavaszt már az NB III-as Kozármisleny színeiben kezdi majd meg.

A decemberi (később az érintett által cáfolt) médiahírek szerint az újmecsekaljai kispadot a horvát U19-es válogatottéra cserélő vezetőedző, Robert Jarni – ahogy maga fogalmazott –, minden idegszálával a PMFC-re koncentrál, ennek jegyében tette le többek között az új futballistákat felsoroló kívánságlistáját is a vezetők elé. Amelyen egyelőre egyetlen tételt pipálhat ki: a január 8-án megkezdett felkészülés első edzésén csak a mesterrel korábban már Szarajevóban együtt dolgozó 25 esztendős horvát védő, Mario Tedejevics csatlakozott a régiekhez, miután aláírta két és fél éves új kontraktusát.

Akik közül ugyanakkor hiányzott a szabadlistára tett Pölöskey Péter és Mohl Dávid is; a helyükre kiszemeltek pedig csak a közeli napokban próbálhatják meggyőzni a pécsieket szerződtetésük szükségességéről. (A megkeresett, de végül mégsem a Stadion utcát választó játékosokra túl sok szót utólag kár lenne vesztegetni, inkább csak érdekességként: e sorban a legjobban csengő név a Győrből távozó Leandro Martínezé, aki túl drágának bizonyult a Mecsekalján.)

Több tervezett hazai edzőmeccs valamint egy mindenkire vonatkozó általános erőfelmérő mellett január végén egy hétre a törökországi Antalyába utazik edzőtáborozni az együttes, amely a „tavaszi” bajnoki nyitányon, február 28-án a 6. helyen álló Újpesthez látogat. Ezt követően a Magyar Kupa 5. körében a különben az NB I-es listavezető Videotonnál vendégeskednek, majd az első hazai bajnokin március 7-én, a Haladást fogadják a pécsiek.

A PMFC 17 forduló után 2 győzelemmel, 4 döntetlennel és 11 vereséggel, 16-34-es gólkülönbséggel, valamint 10 ponttal a sereghajtó a tabellán, egyetlen ponttal lemaradva a Haladástól, illetve 2-2-vel a Dunaújvárostól és a Honvédtól.

Sz. Zs.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. január 11.

Interjú Lukács Gergellyel

2020. december 31.

Búcsúzunk 2020