Hírek

A baranyai diáksportot is jutalmazták

2015. január 21.

Két baranyai díjazottja is volt annak az ünnepségnek, amelyen a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) azon intézmények képviselőinek adott át jutalmakat, amelyek az elmúlt évadban a legsikeresebben szerepeltek a Diákolimpián.

A baranyai diáksportot is jutalmazták

A tavalyi tanév diákolimpiai versenyein kiemelkedően szereplő intézmények képviselőinek a testnevelésben, felkészítésben, versenyeztetésben végzett munkáját az MDSZ és a sportért felelős állami vezetők oklevelek és emlékplakettek ünnepélyes átadásával ismerték el. Sipos Imre, az EMMI köznevelésért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében elhangzott: „…nálunk az oktatás nem verseny, de a mindennapos sportolás természetesen magában hordozza a pozitív versengést. Erre az egyik legjobb lehetőség a Diákolimpia.”

Balogh Gábor, az MDSZ elnöke elmondta, hogy az elmúlt tanévben már 27. alkalommal rendezett Diákolimpián 18 sportágban, 280 000 diák vett részt. 13 000 gyermek szerepelt az 56 országos döntőben, melyeket 20 városban, 200 versenyszámban rendeztek meg. Összesen 1400 aranyérmet akasztottak a győztesek nyakába, 2500 iskola részvételével zajlottak a küzdelmek, melyekben 8000 testnevelő tanár készítette fel tanítványait.

A köszöntők utáni díjazás során két értékes jutalom is szűkebb pátriánkba került. Kófiás Endre, a Baranya Megyei Diáksport Tanács (BMDT) elnöke „A tanév diákolimpiai rendezvénye” kitüntető oklevelet és serleget vehette át Balogh Gábortól. Az idén újonnan alapított díj a labdajátékok 3. korcsoportos országos döntőjének tavaly júniusi, a PSN Zrt.-vel közös kitűnő házigazdaszerepével, a rendezés és a kiegészítő programok magas színvonalával érdemelte ki az MDST.

Baranyai sportembernek, Varga Istvánnak (Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola) jutott „A tanév legeredményesebb diákolimpia testnevelője” kitüntetés. Az indoklás szerint „a baranyai diákolimpiai pontversenyt megnyerő, országosan 9. intézmény 1-8. évfolyamán tanító, példamutató hozzáállással és szaktudással rendelkező pedagógus a duatlon, a játékos sportverseny és az atlétika sportágakban ért el tanítványaival megyei és országos sikereket. Az intézmény és a tanár úr mottóját a ’tanulva sportolni, sportolva tanulni’ már tanítványai is magukénak érzik”.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. január 11.

Interjú Lukács Gergellyel

2020. december 31.

Búcsúzunk 2020