Hírek

Győzelemmel mutatkozott be az új pólóedző

Vízilabda

2015. február 15.

A gyenge szereplés miatt menesztették a PVSK vízilabda-csapatának vezetőedzőjét. Lukács Gergely feladata nem kevesebb, mint a gárda benntartása az OB I-ben – ehhez az első lépést a Debrecen legyőzésével már meg is tette a Vasút.

Győzelemmel mutatkozott be az új pólóedző

A PVSK-Mecsek Füszért OB I-es vízilabdacsapatának szakmai hátterét adó PVSK vízilabda szakosztályának elnöksége a napokban értékelte az együttes teljesítményét és aggodalmát fejezte ki a szerepléssel kapcsolatban. A várt eredmények elmaradását nagymértékben a játékosok jelentős alulmotiváltságával, illetve a vezetőedzővel való kapcsolatuk megromlásával magyarázták. Ezért egyhangúlag úgy döntöttek, hogy február 1-jével szerződést bontanak Bereczki Miklós vezetőedzővel, majd a bajnoki évad végéig megbízták Lukács Gergely utánpótlás szakág-vezetőt a felnőttcsapat szakmai irányításával is.
A 34 esztendős új szakvezető számára a feladat és az együttes sem ismeretlen, hiszen kerek két évtizedes pályafutását a PVSK-ban töltötte el, 220 OB I-es mérkőzést tudhat maga mögött, 15 esztendeje edzősködik, 2009-től látja el a PVSK-PSN Zrt. utánpótlás-szakágvezetői feladatait.
A megbízás büszkeséggel tölti el, ugyanakkor nem kis kihívást jelent, sorolja első gondolatait új szerepköre kapcsán Lukács Gergely, hiszen miközben csapatnak szerinte is mindenképpen az élvonalban a helye, a jelenlegi 13., azaz kieső hely nem éppen bizakodásra ad okot.
- Az idény közbeni edzőcserék nem feltétlenül szerencsések, és bár egész eddigi pályámon erre a feladatra készültem, megvallom, a kezdést nem pont így képzeltem. Fontos kérésem volt, hogy a fiatalokkal is folytathassam a munkát, hiszen Vári Attilával elkezdtük valaminek a felépítését, és bízom abban, a hosszú távú célokat el is érjük. Az OB I. már csak ebből a szempontból is kiemelkedően fontos, mert ez a „kirakatcsapat” jelenti a száznál több fiatalunk előtt az igazi perspektívát: előbb a világ egyik legerősebb felnőttbajnokságát, aztán akár a válogatottságot, az olimpiai szereplést ebben a magyar sikersportágban.
Az elnökség, mint hallhattuk, elsősorban a motiváció hiánya miatt aggódott, ugyanakkor felmerül a játékosok szakmai felkészültségének kérdése is. Lukács Gergő nem aggódik, mint mondja, tisztában van a játékosok képességeivel.
- Fiatal, motivált társaság, ám még rengeteget kell dolgoznunk, hogy elérjük a biztos bentmaradást érő 10. helyet – fogalmaz diplomatikusan. - Amikor a serdülőkkel ezüstérmet szereztünk az országos bajnokságban, ugyanezt mondtam a gyerekeknek, mint most: nem szabad a tabellát nézni, csak a végén. Nyilvánvalóan lesznek meccseink, amelyeken mindenképpen győzni kell, és amelyeken az esélytelenek nyugalmával ugorhatunk vízbe, az élcsapatok ellen ugyanakkor fontos lenne a helyállás.

Győztes bamutatkozás

Az E.ON férfi vízilabda OB I. korábbról pótolt, 16. fordulójában a PVSK-Mecsek Füszért csütörtökön a Debrecent fogadta az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában. A Lukács Gergely által először dirigált együttes végig vezetve és kezében tartva a mérkőzést, 10-8-as sikert aratott.
A mérkőzés előtt 250. bajnoki mérkőzése alkalmából De Blasio Domenicót köszöntötték, és most mutatkozott be a brazil válogatott Jonas de Oliveira Cribella, aki február 4-én érkezett a csapathoz.
Győzelmével a PVSK az UVSE-t megelőzve a 12. helyre lépett előre a tabellán.
Jövő szerdán, azaz február 18-án a Kaposvár látogat az Abay Nemes Oszkár Sportuszodába.
Sz. Zs. 

 

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek