Hírek

Mindegy, kikkel, de bent kell maradnia a PMFC-nek

Labdarúgás

2015. február 19.

A törökországi edzőtábor után a pécsi Stadion utcában folytatta a felkészülést a PMFC-Matias labdarúgócsapata, amelyre tavasszal nem kisebb feladat vár, minthogy elkerülje a kiesést az élvonalból.

Mindegy, kikkel, de bent kell maradnia a PMFC-nek

Az átigazolási hírekből kiderül, hogy ezt Robert Jarni vezetőedző és a szakmai stáb külföldi labdarúgókkal képzeli el. 

Célegyenesébe érkezett az NB I-ben az utolsó, tizenhatodik helyen telelő PMFC-Matias felkészülése, legalábbis ami a tavaszi rajtot illeti: február 28-án, szombaton az Újpest elleni idegenbeli találkozóval indul a pécsiek szezonja a bennmaradásért.

- Kemény időszakon és rengeteg munkán vannak túl a srácok, remélhetőleg jobb formában lesznek tavasszal a játékosok, ugyanis az őszi gyengébb szereplés egyik okának a megfelelő erőnlét hiányát látom. A törökországi edzőtábor eredményesen zárult, ráadásul éppen jókor utaztunk el, hiszen akkor esett az a nagyobb mennyiségű hó, amely megbénította Pécs közlekedését is, így valószínűleg hátráltatta volna a felkészülésünket. Antalyában jó talajú pályán tréningezhettünk, emellett az új légkör kicsit kimozdította a fiúkat a monotonitásból, az új impulzus jót tett a csapategységnek – fogalmazott Kulcsár Árpád, a PMFC-Matias másodedzője.

A korábbi pécsi kedvencet arról is kérdeztük, hogy az érkezők listáján miért nem szerepel magyar játékos a számos külföldi mellett. Kulcsár Árpád a kényes kérdés elől sem tért ki, ahogy fogalmazott, egyetlen céljuk van, bentmaradni az első osztályban, és szinte mindegy, ezt kivel érik el.

- Több oldalról közelíteném meg a kérdést. Egyrészt szezon közben a minőségi magyar játékosok élő szerződéssel rendelkeznek, így őket nem tudjuk megszerezni a nálunk magasabban kvalifikált csapatoktól. Sajnos nincs időnk a kísérletezésre, ezért olyan labdarúgókat kellett igazolnunk, akik kész játékosok és nem kell formálni őket. Szeretünk fiatalokkal foglalkozni, de erre most nincs idő, így Robert Jarnival és a szakmai stábbal olyan focistákat kerestünk, akiket ismerünk, és várhatóan megbízható, jó játékot fognak produkálni. Remélem, hogy a rengeteg munka meghozza a gyümölcsét – mondta Kulcsár.

Szám szerint öt délszláv focista érkezett Újmecsekaljára a télen. Dimitar Makriev szabadon igazolható volt, megfordult már a bolgár válogatott mellett az Internazionaléban is, a 191 centiméter magas támadóra igazán szükség volt, hiszen gólerős center nélkül aligha maradhat bent a gárda az élvonalban. A védelem és a középpálya megszilárdítása lesz Mario Tadejevics és Ivor Weitzer feladata, mindkét horvát futballista másfél évre kötelezte el magát Pécsre. Két Brankóval is bővült a PMFC-Matias kerete: Branko Pauljevics több poszton is bevethető, jobb szélső hátvédként és a középpályán is számíthat rá Robert Jarni, de a szakmai stáb terve szerint utóbbi poszton juthat szerephez. Branko Ojdanics már a törökországi edzőtáborba is elutazhatott a csapattal, a középhátvéd jól teljesített a komoly terhelés és a nyomás alatt is, így aláírhatta szerződését, ezzel pedig teljessé vált az együttes hátsó alakzata.

Február 28-án, szombaton az Újpest otthonában már be is mutatkozhatnak az új játékosok, a hazai közönség pedig első alkalommal március 7-én, szombaton, a kiesés elkerülése szempontjából nagyon fontos találkozón szurkolhat kedvenceinek a szombathelyiek ellen. 

Kép forrása: a PMFC-Matias facebook-oldala
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán