Hírek

Az ifiolimpikon Kenderesi a vb-vel hangol Rióra

Úszás

2015. március 1.

A PSN Zrt.-Sportiskola jelenlegi legígéretesebb sportolója, az ifjúsági olimpiai bajnok úszó, Kenderesi Tamás kitartóan és szorgalmasan készül a riói olimpiára, de mint mondja, mindig az aktuálisan következő verseny a legfontosabb, most épp a kazanyi vi

Az ifiolimpikon Kenderesi a vb-vel hangol Rióra

- Épp Rio de Janeiroban edzőtáborozok, készülünk az áprilisban megrendezendő Budapest Openre, amely a nyári világbajnokság egyik kvalifikációs versenye, ahol az indulási jog megszerzéséhez szükséges szinteket lehet, illetve kell teljesíteni. Azt gondolom, hogy ezzel nem is lesz gond, hiszen már korábban megúsztam ezt az időt, így most is menni fog. Természetesen az olimpiai indulás a cél, de az még messze van, most elsősorban a világbajnokságra koncentrálok, ott szeretnék jól teljesíteni és nagyot mutatni – mondta a 18 éves Kenderesi Tamás.

A PSN Zrt.-Sportiskola kiválósága egy héten tizenegy edzésen vesz részt, összesen huszonkét órát tölt a vízben, amely alatt nagyjából hatvan kilométert úszik. A kemény munka tavaly augusztusban meghozta a gyümölcsét, hiszen Kenderesi felállhatott az Ifjúsági Olimpiai Játékok dobogójának legmagasabb fokára, a 200 méteres pillangóúszásban aranyérmet nyert.

- Ugyan nagyon büszke vagyok a nanjingi eredményemre, de lehet, hogy furcsán fog hangzani, mégis akkor voltam a legboldogabb, amikor a tavalyi országos bajnokságon Biczó Bence és Cseh László előtt értem célba. Szoros verseny volt, igen nagy motivációt jelentett, hogy megelőzzem az olimpiai ezüstérmest és a korábbi ifjúsági olimpiai bajnokot – beszélt legszebb eddigi legszebb élményeiről Kenderesi, aki kiemelte, hogy a PSN Zrt. támogatásának köszönhetően kiváló körülmények között készülhet, mindent megkap, amire szüksége van ahhoz, hogy elérje a céljait. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Lövészet 2021. április 14.

Elhunyt Lindenlaub Roland

Lövészet 2021. április 13.

EB válogatón nyert bronzérmet Csonka Zsófia

2021. április 12.

Aktuális heti versenyek