Hírek

A Partizant verték a pécsi pólósok

Vízilabda

2015. március 4.

A PSN Zrt. Sportiskola vízilabdázói a téli alapozást követően rögtön megmutatták, hogy nemzetközi szinten is kiváló pólósokat képeznek Pécsett, a Szegeden megrendezett tornán kimagaslóan jól szerepeltek a pécsi fiúk.

A Partizant verték a pécsi pólósok

Az egyik legtehetségesebb vízilabdázó, az 1997-ben született Sólyomvári Márton pedig meghívást kapott a két évvel idősebbekből álló válogatottba.

 

A PSN Zrt. Sportiskola ifjúsági vízilabdacsapata Szegeden vett részt a korosztályban szinte klub világbajnokságnak is megfelelő tornán, amelyről bronzéremmel térhettek haza Kemény Kristóf tanítványai.

- Már az első meccsen bravúros eredményt értek el a fiúk, azt a Partizan Belgrádot győzték le, amelyik immár hét éve minden évben résztvevője a szegedi megmérettetésnek, eddig senki nem verte meg a csapatot Magyarországon ebben a korosztályban, de a pécsi fiúknak sikerült. Azt gondolom, hogy sporttörténelmi sikernek számít legyőzni a szerb utánpótlás válogatott legnagyobb részét adó gárdát, büszke vagyok a csapatomra, hogy ezt együtt sikerült elérnünk – mondta Kemény Kristóf, a csapat edzője.

Az 1996-ban és később született pécsi pólósok már többször bizonyították, hogy nemzetközi szinten is megállják a helyüket, ráadásul többen közülük már bemutatkozhattak a PVSK-Mecsek Füszért OB I-es együttesében is, így remek példát mutatnak a fiatalabbaknak, hogy kemény munkával akár az OB I-be kerülés sem elképzelhetetlen.

A gyermek korosztályú együttes első nemzetközi tornáján vehetett részt február 21-22. között Bécsben, ahol a gárda a hetedik helyen végzett. Arató Zoltán edző véleménye szerint látszott a fiúkon, hogy először méretik meg magukat nemzetközi szinten, de az ehhez hasonló tornákon való részvétel nagy motivációt jelent a korosztály számára.

Az 1997-ben született kapus, Sólyomvári Márton meghálálta Horkai György szövetségi kapitány bizalmát, a pécsi pólós a Belgrádban rendezett junior tornán bravúros védésekkel segítette hozzá társait a második hely megszerzéséhez.

- Büszkék lehetünk a nemzetközi és a hazai versenyeken elért eredményekre egyaránt. Azt gondolom, hogy a válogatott játékosaink sikere pedig további erőt és motivációt adhat a fiatalabbaknak – mondta Lukács Gergely, a PSN Zrt. Sportiskola vízilabda szakágának vezetője. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. május 13.

Toboroz a vízilabda szakosztály

2021. május 10.

Aktuális heti versenyek