Hírek

Szuperrekord a Vivicittán: 4110-en futottak!

Atlétika

2015. április 26.

Még el sem rajtolt a mezőny vége, már célba ért a leggyorsabb futó a Telekom Vivicittá Városvédő Futás pécsi futamán. 4110-en neveztek a 2,8 kilométeres távra, soha ennyien nem vettek még részt Pécsett tömegsport-rendezvényen. (KÉPGALÉRIA!)

Szuperrekord a Vivicittán: 4110-en futottak!

Az Együtt többre vagyunk képesek Telekom-jelmondat vasárnap különösen ült: már előzetesen is több mint háromezren regisztráltak a pécsi versenyre, de a helyszínen is sorra érkeztek a nevezők, akinek száma összesen végül 4110-re nőtt. A futamot dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere, valamint Jung László, a Telekom Nyugat-magyarországi régiójának vezetője indította útnak.
A verseny Pécs legszebb utcáin, híres terein és impozáns épületei mellett haladt, s az első célba érkező, Halász Ádám (PSN Zrt. Sportiskola) akkor szakította át a célszalagot, amikor az utolsók még el sem indultak a Széchenyi téren felállított rajtkaputól. A pécsi illetőségű győztes 8 perc 40 másodperc alatt teljesítette a 2,8 kilométeres távot. Utána három másodperccel érkezett Magyar Huba, ugyancsak a PSN Zrt. Sportiskola atlétája. A leggyorsabb hölgy a tízéves (!) Varga Bianka volt (11:30).
A Telekom Vivicittá Városvédő Futás pécsi állomásának központjában, a Széchenyi téren ünnepi hangulatban zajlott a díjátadó, a nyáriasan napos idő pedig alapból is remek körítést adott az eseménynek - még spontán táncolás is kialakult a tér közepén, a célba érkezést követően. Az eredményhirdetéskor nemcsak az egyéni legjobbakat, hanem a legnépesebb iskolákat is díjazták. A pécsiek körében az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ, a környékbeliek közül pedig a Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola diákjai vehették át a harminneczer forintos sportszervásárlási-utalványát.
Az egyik erkölcsi elismerés pedig az örökifjú triatlonista Fleinig Lászlónak jutott, aki a legidősebb résztvevőként, 87 évesen gyűrte le a távot.

Eredmények:

Férfiak:
1. Halász Ádám (8:40)
2. Magyar Huba (8:43)
3. Somogyi Norbert (9:00)

Nők:
1. Varga Bianka (11:30)
2. Kudranyik Éva (11:46)
3. Fodor Gyöngyi (11:47)

Iskolák mozgósítási versenye, Pécs:
1. Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ
2. Bánki Donát Általános Iskola
3. PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola

Iskolák mozgósítási versenye, környéki iskolák:
1. Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola
2. Ujelyi Imre Mezőgazdasági és Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium
3. Szentlőrinci Általános Iskola Bicsérdi Tagintézménye

A leggyorsabb Telekom dolgozók: Magyari András Gergely, ill. Kutas ÉvaKORÁBBAN ÍRTUK:

Rekordlétszám és nevezési korlátozás a Vivicittán

Soha ennyien nem neveztek még Pécsett szabadidősport-eseményre: péntek estig 3500-an regisztráltak a vasárnapi Vivicittá városvédő futásra. A biztonság érdekében ugyanakkor vasárnap már csak az első 500 helyszíni nevezőt tudják fogadni a szervezők.


Részben örömteli, ugyanakkor sajnálatosan korlátozásra szorító helyzetbe kerültek a vasárnapi pécsi Vivicittá városvédő futás szervezői.
Az örömre az ad okot, hogy az előnevezések péntek esti összegzése szerint vasárnap pécsi szabadidősport-eseményen még soha nem látott létszámú sportoló áll majd rajthoz a Széchenyi téren: az egyéni és csoportos iskolai regisztrálók száma már most meghaladja a 3500-at (a legutóbbi, két évvel ezelőtti Vivicittán 2100-an vettek részt).

A Széchenyi tér és a belvárosi utcák átbocsátóképessége és a résztvevők biztonsága érdekében ugyanakkor a szervező Budapest Sportiroda és a PSN Zrt. a rendőrség és a biztonsági szolgálat szakmai álláspontját elfogadva úgy döntött, hogy a vasárnapi helyszíni nevezést az időrendben érkező első 500 nevezőre korlátozza.

A helyszíni nevezésre a Széchenyi téren, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma udvarán, vasárnap 09.00-10.45-ig lesz lehetőség, a helyszíni nevezési díj egységesen 800 Ft.
A szervezők tájékoztatják egyben azokat az előnevezőket, akik a Lauber Dezső Sportcsarnokban nem vették még át a nevezési csomaggal járó pólókat, hogy ezeket a megfelelő adminisztráció mellett ugyancsak vasárnap az iskolaudvarban lévő versenyirodában kaphatják meg.KORÁBBAN ÍRTUK:


Újra Pécsett a Vivicittá városvédő futás

NEVEZÉS, INFORMÁCIÓK - Április végén egy hét alatt három várost is érint a Vivicittá városvédő futás, amely Budapest és Nyíregyháza után 26-án, vasárnap érkezik ismét Pécsre. 


A 2,8 kilométeres belvárosi körre már április 20-ától fogadják az előnevezéseket a Lauber Dezső Sportcsarnokban. 

Vivicittá – éljen a város, szeresd a várost! 1984-ben gondolták ki az olaszok, hogy e felkiáltással gyönyörű, de zsúfolt és lassan lakhatatlan városaikban futásra ösztönzik a polgárokat, hogy azok futótempóban csodálhassák meg lakhelyüket, így ébredjenek rá az addig rejtve maradt szépségekre, értékekre. Hazánkba 1986-ban érkezett meg a Vivicittá, amely április 19-én Budapesten immár a 30. futásnál tart, míg a 25-ei nyíregyházi program után 26-án, vasárnap harmadszorra tér vissza a baranyai megyeszékhelyre is.

A mindenütt nagyon népszerű esemény 2,8 kilométeres pécsi tavaszköszöntő futásán gyerekek, idősebbek és fiatalabbak, családok és baráti társaságok, iskolák és munkahelyi közösségek is rajthoz állhatnak. A Vivicittá kellemes, családokat is megmozgatni szándékozó közösségi esemény, azaz bárki nyugodtan végigkocoghatja, vagy akár részben sétálhatja is a távot.

2012-ban és 2013-ban már éltethették Pécset a résztvevők, idén újra alkalmuk nyílik rá, hogy megmutassák: szeretik városukat és kellően sportosak is! A szervezők (a Budapest Sportiroda és a PSN Zrt.) szándéka, hogy április 26-át minél többen töltsék aktívan, családi vagy baráti körben a Vivicittán, végigfutva az óváros legszebb részein.

A 11 órás rajtot most is közös bemelegítés előzi meg a Széchenyi téren, a célban pedig számos ajándék vár a résztvevőkre. A helyszínen a normál nevezési díj 800 forint lesz, de a Lauber Dezső Sportcsarnokban már áprilisi 20-ától mód nyílik előnevezésre (április 20-23-ig 10:00-17:00 óra között, április 24-én 10:00-15:00 óra között), felnőtt egyéni futóknak 500, iskolai diákcsoportoknak 400 forintért; amiért ugyanakkor mindenki egyedi emblémázott pólót is tartalmazó rajtcsomagot vehet át a futáshoz.

 

 

EGYÉNI NEVEZÉSI LAP 

KOLLEKTÍV NEVEZÉSI LAP

A kollektív nevezési lap mellé minden 16. életévét betöltött versenyzőnek mellékelnie kell az egyéni nevezési lapját is. 

Kollektív nevezés faxon, postai úton

Ha van nevezési lapod, vagy letöltöd és kinyomtatod az itt találhatót (kollektív nevezési lap), akkor kitöltve behozhatod a BSI irodájába a 1138 Budapest, Váci út 152-156-ba, elküldheted faxon a 061/273-0936-os faxszámra vagy e-mail-ben a nevezes@futanet.hu címre.

Az e-mailben, postán vagy faxon küldött nevezések kifizetése

Ne felejtsd el, hogy azért a nevezési díjért nevezhetsz, ami a befizetés napján érvényes!

Amennyiben így nevezel, banki utalással fizethetsz a BSI Futó Kft. Budapest Banknál vezetett számlaszámára: 10102086-51120700-01000007. Az utalásnál a közlemény rovatba ne felejtsd el beírni a verseny nevét és a nevező(k) vagy a csapat nevét is, az utalásról szóló bizonylat másolatát pedig mellékeld a nevezési laphoz.

Köszönjük együttműködésedet és jó felkészülést kívánunk!
 

Telekom Vivicittá Városvédő Futás Pécs

 

Táv, útvonal, frissítés | Versenyközpont, öltöző, ruhatár | Nevezés - díjak és határidők |Rajtszám átvétel | Díjazás | Sorsolás | Rendező elérhetőségei | Egyéb tudnivalók |

Telekom Vivicittá Városvédő Futás Pécs időpont, helyszín

Időpont: 2015. április 26.
Rajt/Cél: Széchenyi tér 11:00

 

Telekom Vivicittá Városvédő Futás Pécs táv, útvonal, frissítés

Táv: 2,8 km 

Útvonal:

 

 • Széchenyi tér-Király utca-Nagy Flórián utca-Flórián tér-Papnövelde utca-Megye utca-Széchenyi tér-Hunyadi út-Káptalan utca-Sétatéri fasor-Szent István tér-Janus Pannonius utca-Széchenyi tér

 

Frissítés: A célban a frissítőállomáson vízzel lehet frissíteni.

 

Telekom Vivicittá Városvédő Futás, Pécs versenyközpont, öltöző, ruhatár, WC

A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában (Széchenyi tér 11.) alakítjuk ki:

 • a versenyközpontot
 • az öltözőt
 • a ruhatárat 

 

Az iskola mellékhelyiségeit lehet használni.

 

Telekom Vivicittá Városvédő Futás, Pécs nevezési díjak és határidők

 

Telekom Vivicittá Városvédő Futás Pécs - 2015

Határidő

Nevezési díjak

     
 

Alap

Diák és kollektív diák

Kollektív felnőtt

Spuri Aranykártya / Futóklub /bővebb info itt olvasható.

 

Ft/fő

Ft/diák

Ft/fő

/fő

04.23-ig

500

400

400

450

04.24-ig

500

400

400

450

04.26-án

800

     

 

Nevezési akciók, egyedi kedvezmények
Nevezési díj tartalma
Nevezés módjai

 

Telekom Vivicittá Városvédő Futás Pécs rajtszám átvétel

 • előzetesen
  • a BSI-ben
   • április 20-23 között 9:00-17:00-ig
  • Pécsett a Lauber Dezső Sportcsarnokban (Dr. Veress Endre u. 10.)
   • április 20-23-ig 10:00-17:00 óra között
   • április 24-én 10:00-15:00 óra között
 • a helyszínen a versenyközpontban
  • április 26-án 9:00-10:45 között 

Az iskolai csoportok a verseny hetében csütörtökig vehetik át a leadott nevezés alapján összekészített csomagjukat ! 

Telekom Vivicittá Városvédő Futás Pécs díjazás

1.-3. helyezett férfi és női versenyzők

 

Telekom Vivicittá Városvédő Futás Pécs sorsolás

Minden induló részt vesz az eredményhirdetés utáni sorsoláson, melyen a támogatók ajándékait sorsoljuk ki.

 

Telekom Vivicittá Városvédő Futás, Pécs további információ

 

 • BSI 1138 Budapest, Váci út 152.
 • tel.:
  • BSI szervezés: 273-0939
  • Nevezési iroda: 220-8211, 06 20 965-1966

 

 • Pécsi Sport Nonprofit Zrt. Dr. Veress Endre utca 10.
 • tel: 72/312111
 • internet: www.psnzrt.hu 

Telekom Vivicittá Városvédő Futás, Pécs egyéb tudnivalók

 

 • A rajtszámod elöl viseld, kérünk, ügyelj rá, hogy mindig jól látható legyen, és ne hajtsd össze! Gondoskodj róla, hogy a rajtszámod helyesen legyen felerősítve, ehhez a rajtcsomagban és a nevezési pultokon találsz biztosítótűket.
 • versenyen minden felkészült futó és kerekes székesek is rajthoz állhatnak, akik elfogadják a versenykiírásba foglalt feltételeket.
 • Kizárásra kerülhet az a versenyző, aki többszöri figyelmeztetés ellenére is megszegi a rajtszám viselésére vonatkozó szabályt, továbbá aki nem teljesíti a verseny - szervezők által kijelölt - teljes távját vagy a nevezési lapot pontatlanul nem a valóságnak megfelelő adatokkal illetve hiányosan tölti ki.
 • A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül futni, kutyával futni tilos. A kerékpáros, görkorcsolyás kísérővel induló futót a versenyből kizárhatjuk !
 • A versenyen értékmegőrzést nem vállalunk !
 • A esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a BSI előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
 • A BSI szervezési okok miatt fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.
 • A BSI fenntartja az útvonal-, program- és időpont változtatás jogát.
Kapcsolódó galéria
2015. április 26. 4110-en futottak a Vivicittán
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán