Hírek

Kézilabda Magyar Kupa: hetedszer is a Veszprém

Kézilabda

2015. április 26.

A Veszprém nyerte a Bomba Férfi Kézilabda Magyar Kupát: a címvédő együttes a pécsi négyes döntő vasárnapi fináléjában négy góllal, 26-22-re legyőzte a Szegedet, így zsinórban hetedszer hódította el a kupát. (KÉPGALÉRIA!)

Kézilabda Magyar Kupa: hetedszer is a Veszprém

Kézilabda Bomba Magyar Kupa döntő

Az 1. helyért:
MKB-MVM Veszprém - MOL-Pick Szeged
26-22 (12-11)

A 3. helyért:
Mezőkövesd – Vác (NB I/B) 30-21 (15-11)

A Bajnokok Ligájában is a négyes döntőbe jutott Veszprém az első félidő közepére négygólos előnyt harcolt ki (9-5). Juan Carlos Pastor időt kért, rendezte a sorokat, a Szeged pedig sorozatban négy gólt szerezve egyenlített (9-9). Masszívan védekeztek a csapatok, nagy iramban komoly küzdelem zajlott a pályán, a veszprémiek egytalálatnyi előnnyel fejezték be ezt a játékrészt (12-11).
A második félidő elején pár percig tartotta még a lépést a Veszprémmel a Szeged, de 18-14-nél Pastor megint kénytelen volt elmagyarázni játékosainak, miként tudnák feltartóztatni ellenfelüket. Ezúttal azonban nem használtak a szavai, legalábbis a címvédő csapat növelte előnyét, a 48. percben már hét góllal vezetett (22-15). Innen pedig nem volt visszaút a szegediek számára.
A Magyar Kupában sorozatban negyedszer jött össze a Veszprém-Szeged döntő. A Veszprém a 2008-as finálé óta nem kapott ki. Akkor éppen a Szeged kaparintotta meg előle a kupát.KORÁBBAN ÍRTUK:

Veszprém - Szeged a kézilabda kupadöntőben 

A várakozásnak megfelelően előbb a címvédő Veszprém győzte le a Mezőkövesdet, majd a Szeged a Vácot a férfi kézilabda Magyar Kupa pécsi négyes döntőjének szombati elődöntőiben. A vasárnapi fináléban tehát Veszprém - Szeged összecsapás következik.

A Bajnokok Ligájában negyeddöntőig jutó szegediek magabiztosan, kilenc gól különbséggel múlták felül az NB I/B listavezetőjét.
A Magyar Kupa sorozatban negyedszer jött össze a Veszprém - Szeged döntő. A 23-szoros győztes Veszprém a 2008-as finálé óta nem kapott ki. Akkor éppen a Szeged kaparintotta meg előle a kupát.

Eredmény:

Bomba Magyar Kupa négyes döntő, második elődöntő:

MOL-Pick Szeged - Vác (NB I/B) 34-25 (21-14)KORÁBBAN ÍRTUK:

A Bajnokok Ligájában Final Fourba jutott veszprémiek az első félidő végére nyolcgólos előnybe kerültek, a másodikban viszont - amelyben a csereemberek is több lehetőséghez jutottak - már nem játszottak ugyanolyan hatékonyan. A mezőkövesdiek ráéreztek erre, és faragtak hátrányukon, azaz a második félidőt megnyerték.

Eredmény:
Bomba Magyar Kupa négyes döntő, első elődöntő:

MKB-MVM Veszprém – Mezőkövesd 28-23 (16-8)

később:
MOL-Pick Szeged – Vác (NB I/B) 18.00KORÁBBAN ÍRTUK:


Kézilabda MK: világsztárok lakják be a Laubert a hétvégén

PÉCS Újra Pécsett láthatjuk a hétvégén a magyar férfi kézilabda krémjét, sorozatban már harmadszor ad otthont ugyanis a város a Magyar Kupa négyes döntőjének szombaton, és vasárnap.

Lehet kritizálni a Lauber Dezső Sportcsarnokot, hogy kicsit már avitt, nem felel meg mindenben a huszonegyedik század elvárásainak, azt viszont nehéz lenne firtatni, hogy kiváló az atmoszférája. Nem mellesleg a pécsi szervezők is rendre kitesznek magukért, amikor egy-egy rangos eseményt látnak vendégül. Nem is véletlen, hogy egymás után már harmadszor érkezik Pécsre a férfi kézilabda Magyar Kupa legjobb négy csapata, hogy lerendezze egymás között az érmes helyeket.
A Mezőkövesd és főleg a másodosztályban szereplő Vác részvétele önmagában persze még nem vonzana tömegeket az eseményre, viszont ahogyan azt már megszokhattuk az előző években, a hazai kézilabdaélet két zászlóshajója, a Veszprém és a Szeged is megmutatja magát a pécsi közönségnek.
Nem túlzás azt állítani, hogy világsztárokat láthat az, aki kilátogat a hétvégén a Lauberbe, hiszen az MKB-MVM Veszprém épp a napokban kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe, így Európa, következés képpen a világ egyik legjobb klubcsapata látogat Pécsre. Természetesen a kupadöntő legnagyobb esélyese is a Nagy László, Momir Ilics, Cristian Ugalde, Chema Rodriguez vagy éppen Mikler Roland és Schuch Timudzsin fémjelezte együttes, reálisan nézve legfeljebb a Szeged „köphet bele” a bakonyiak levesébe. Nem szabad elfelejteni, hogy az alföldiek is versenyben voltak a BL négyes döntőbe jutásért, csak az Kiel elleni negyeddöntő visszavágóján derült ki, hogy idén lemaradnak az eseményről.
Akárhogy is, érdemes kihasználni a lehetőséget, és megnézni milyen is a kézilabda magasiskolája. Ha már a városnak jelenleg nincsen NB I.-es csapata, legalább ilyenkor, évente egy-két nap erejéig úgy érezhetjük, hogy Pécs sem marad ki a sportág vérkeringéséből teljesen.
Persze azért a legjobb az lenne, ha egyszer „hivatalból” nem lehetne itt a négyes döntő. A négy résztvevő saját csarnoka ugyanis nem lehet a Final Four otthona. Addig is „be kell érnünk” a sztárokkal a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Szinte készpénznek vehető a Veszprém – Szeged döntő

A Final Four hétvégi programját elnézve, óriási meglepetésnek kellene születnie a szombati két elődöntőben ahhoz, hogy ne Veszprém–Szeged finálét rendezzenek vasárnap délután a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A Bajnokok Ligájában is négybe jutó MKB-MVM Veszprém ugyanis a Mezőkövesddel, míg a szintén bomba erős MOL-Pick Szeged a másodosztályban szereplő Váccal csap össze a döntőbe jutásért.
A négy klub szurkolói egymástól teljesen elkülönítve foglalnak majd helyet a sportcsarnokban, a főlelátó négy különböző sarkában biztosítottak számukra helyet a szervezők.

A Bomba Magyar Kupa négyes döntőjének programja, szombat, elődöntők:

MKB-MVM Veszprém – Mezőkövesd, 15.45
MOL-Pick Szeged–Vác 17.45.

Vasárnap, helyosztók:
bronzmeccs (a két elődöntő vesztese), 12.00
Döntő (a két elődöntő győztese), 14.00.

Be lehet még jutni!

A Magyar Kupa négyes döntőjét társszervezőként koordináló Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-től azt a tájékoztatást kaptuk, hogy aki még nem vett jegyet, annak sem kell csüggednie. A szombati két elődöntőre még bőségesen vannak gazdára váró belépők, de korlátozott számban vasárnapra is lehet tiketthez jutni.
Szombaton és vasárnap kapunyitástól a sportcsarnokban lehet megvásárolni a még rendelkezésre álló jegyeket.

Forrás: bama.hu (Szakács Miklós)

KORÁBBAN ÍRTUK:

Kézikupadöntő: jegyárusítás hétfőtől

Április 25-26-án ismét Pécsett rendezik a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét. A finálé helyszínén, a Lauber Dezső Sportcsarnokban 20-án, hétfőn kezdődik a jegyárusítás.

A férfi kézisek kupafináléjának hivatalos rendezője ezúttal is a (nem mellesleg a Bajnokok Ligája-negyeddöntőben tavalyhoz hasonlóan épp a francia PSG-vel farkasszemet néző...) MKB-MVM Veszprém. Amely, nyilván nem kis részben a tavalyi színvonalas szervezés elismeréseként most is a PSN Zrt.-t kérte föl rendezőtársnak és házigazdának (a finálét semleges, vagyis a döntő négy csapatáén kívüli csarnokban kell megrendezni).
Miután a két elődöntőbe Veszprém – Mezőkövesd, illetve Szeged – Vác párosításban kerültek be a legjobbak, a hivatalos rendezői jogot elnyerő Veszprémnek kellett helyszínt keresnie, és a választás némi egyeztetés után ezúttal is a pécsi sportcsarnokra esett.
A fináléra először Veszprémben, illetve a további három finalista saját szurkolói részére, saját klubjaikban kezdődött meg a jegyárusítás a héten. A belépőket hétfőtől, azaz április 20-ától Pécsett is megvásárolhatják a szurkolók.
Itt az első körben csak a semleges, vagyis C-, E- és G-szektorokba szóló belépőket kezdik árusítani, de a négy érintett klubnál megmaradó összes jegyet 22-én szintén Pécsre hozzák a szervezők, így itt folytatódik majd azok értékesítése is.
A belépőket tavalyhoz hasonlóan kizárólag szombati és vasárnapi (tehát az aznapi két meccsre együttesen érvényes) napijegyként értékesíti a jogtulajdonos Veszprém, az elődöntők napjára 1500, a bronzmeccs és döntő napjára 4500 forintért. Illetve, kizárólag a keleti kapu mögötti E-szektorba diákjegyet (a diákigazolványokat a meccsre történő belépéskor ellenőrzik) szombatra 1000, vasárnap 3000 forintért is lehet majd jegyet váltani.
A mérkőzésről az érintett csapatok jövő hét elején sajtótájékoztatót tartanak, újabb információkkal, szakmai beharangozóval ezt követően szolgálunk.
Az eseményről tudósítani kívánó újságírók kizárólag a Veszprém hivatalos honlapján (http://www.mkb-mvmveszprem.hu) keresztül akkreditálhatják magukat, az akkreditáció elfogadás visszajelzésével.A kézilabda férfi MK F4 párosítása

Április 25., szombat
15:45 MKB-MVM Veszprém – Mezőkövesdi KC        
17:45 MOL-PICK Szeged – Váci KSE

Április 26., vasárnap
12:00 bronzmérkőzés (a két elődöntő vesztese)
14:00 döntő (a két elődöntő nyertese)

Jegyárusítás, szektorbeosztás

A jegyárak
Április 25., szombat (napijegy, a két meccsre együtt):
E-szektor (keleti kapu mögött, csak diákigazolvánnyal): 1000 forint
Minden további szektor egységesen: 1500 forint
Április 26., vasárnap (napijegy, a két meccsre együtt):
E-szektor (keleti kapu mögött, csak diákigazolvánnyal): 3000 forint
Minden további szektor egységesen: 4500 forint

A szurkolók szektorbeosztása (a sportcsarnok szektorbeosztása megtekinthető a www.psnzrt.hu honlapon a Sportcsarnok/Jegytükör almenüben):
A-, B-szektor: Veszprém
I-, H-szektor: Szeged
D-szektor: Vác
F-szektor: Mezőkövesd
C-, E-, G-szektor: semleges

Az elővételi jegyárusítás időpontjai a Sportcsarnokban (bejárat a délnyugati kapun):
április 20-24. (hétfőtől péntekig): 8.00–10.00 és 15.00–18.00
április 25., szombat: 14.00–18.00 

(Ha marad jegy, a mérkőzések előtt).

Kapcsolódó galéria
2015. április 26. Kézilabda Magyar Kupa: hetedszer is a Veszprém
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. február 24.

Három mérkőzésből három győzelem

Úszás 2021. február 23.

Hétvégén a kisebbeké volt a főszerep

Atlétika 2021. február 23.

Bonyhádon jártak atlétáink

2021. február 22.

Aktuális heti versenyek

Szinkronúszás 2021. február 16.

Dobogós helyezések a SYNUS Kupán