Hírek

Első nemzetközi versenyén tarolt Konkoly Zsófia

Úszás

2015. április 29.

Élete első nemzetközi úszóversenyén vett részt Berlinben a PSN Zrt. Sportiskola fiatal tehetsége, a paraúszó Konkoly Zsófia, aki 13 éves kora ellenére felnőtt, rutinos versenyzőket megelőzve gyűjtötte be az érmeket.

Első nemzetközi versenyén tarolt Konkoly Zsófia

Negyvenkét nemzet négyszázkilencven sportolója vett részt a berlini úszóversenyen, ahol a PSN Zrt. Sportiskola két kiválósága, Rácz Nikolett és Konkoly Zsófia is rajtkőre álltak. Nikolett három hatodik hellyel büszkélkedhet, Zsófia pedig a korosztályában öt aranyérmet nyert a három ezüst mellett, a felnőtt S9-es kategóriában pedig egyszer elsőként, kétszer másodikként, kétszer pedig harmadikként ért célba. Edzője, Szamek Katalin szerint nagyon elszánt a pécsi lány, aki előtt nagy jövő állhat.

- Zsófinak ez volt az első nemzetközi megmérettetése, ahol nagyon jól szerepelt. Besorolták az S9-es sérültségi kategóriába (amelyben a szintén pécsi Sors Tamás már többször nyert paralimpiát – a szerk.), azt gondolom, hogy a teljesítménye igen jó belépő lehet a világbajnokságra, amelyen már biztos résztvevő. Zsófi nagyon kitartó sportoló, remélem, hogy a munkája meghozza a méltó eredményt – mondta a tréner.

A mindössze tizenhárom éves pécsi lány elmondása szerint az edzések előtti korai ébredések ugyan még nehezen mennek, de szorgalmasan dolgozik céljai elérésén.

- A berlini verseny alkalmával ugyan nem sokat láttam a városból, de amit megnéztem, az nagyon szép volt és nagyon tetszett. Izgultam a megmérettetés miatt, de jól sikerült minden versenyszámom. Nem számítottam arra, hogy ennyi érmet tudok szerezni, ráadásul szinte minden számban tudtam javítani az időmön, az pedig végképp meglepetés volt, hogy ilyen sokszor úszhattam a döntőben. Ezek után is a megszokottak szerint folytatom a felkészülést, lelkesen edzek, de a reggeli ébredésekhez még hozzá kell szoknom, ami nem megy könnyen – nyilatkozta Konkoly Zsófia.

 

Konkoly Zsófia eredményei:

 

Versenyszám

Idő

Korosztályos helyezés

S9 kategória helyezés

Megjegyzés

100m PILLANGÓ

1:16,28

1. helyezés

5. helyezés

VB szint

100m HÁT

1:16,68

1. helyezés

2. helyezés

VB szint, olimpiai szint

50m PILLANGÓ

0:34,03

1. helyezés

2. helyezés

 

50m HÁT 

0:35,74

1. helyezés

1. helyezés

 

400m GYORS 

5:09,01

2. helyezés

3. helyezés

VB szint, olimpiai szint

200m VEGYES

2:49,01

1. helyezés

3. helyezés

VB szint

50m MELL

0:44,57

2. helyezés

8. helyezés

 

100m MELL

1:35,04

2. helyezés

7. helyezés

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
2021. április 12.

Aktuális heti versenyek

Úszás 2021. március 28.

Felnőtt OB - taroltak a PSN úszói