Hírek

Új lendületet kaphat a pécsi kerékpársport

Kerékpár

2015. május 7.

A kertvárosi kerékpárpark további fejlesztési lehetőségeiről, az utánpótlás bővítéséről, illetve versenyek szervezésről is tárgyalt pécsi villámlátogatása során Polony István, a Magyar Kerékpársportok Szövetsége elnöke.

Új lendületet kaphat a pécsi kerékpársport

Szerdai rövid látogatását a Szellemváros, illetve a volt Baumax mögötti 40 ezer négyzetméteres kerékpáros park meglátogatásával kezdte a sportvezető. Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója mellett Németh Károly kerékpárszakosztály-vezető, illetve Papp Norbert versenyző, edző, egyben a terület szakmai megálmodója és vezetője kalauzolta körbe a tavaly csaknem ötmilliós pályázati forrásból, egyelőre földmunkáiban elkészült pályaelemek között. Ahogy Polony István is láthatta, a terület, bár a PSN Zrt. kerékpárosainak rengeteg társadalmi munkája jól látszik, ahhoz, hogy eredeti céljait, azaz a helyi utánpótlás-nevelés mellett nívós versenyek házigazdaszerepét is betölthesse, még további rengeteg munkát és sok pénzt is igényel.
A pécsi kerékpárbarátok számára jó hír, hogy az elnök támogatásáról biztosította a fejlesztési elképzeléseket, így most ismét a helyi kerekeseken, illetve szakembereken a sor, hogy a következő ütem szakmai és pénzügyi terveivel a szövetség elé járuljanak.
Polony István, mint nemrégiben megválasztott új elnök ugyanakkor bővebben is beszámolt a minden fronton megújulásra törekvő, a régi beidegződéseket, elavult szisztémákat és átláthatatlan gazdálkodást épp „rendszerváltani” készülő szövetség jövőbeni elképzeléseiről. Ezek szinte mindenben megegyeztek a PSN Zrt. kerékpárral kapcsolatos terveivel, így ha a közelgő tisztújító közgyűlésen az átlátható, szakmaiságra épülő törekvéseket támogató „újhullámos” vezetőség kap bizalmat, Pécs is új lendülettel kapcsolódhat be az ország kerékpáros vérkeringésébe. Beleértve számos szakág bővülő térhódítását, illetve megfelelő akarat esetén akár az egykori nemzetközi hírű országúti viadal, a Mecsek-kupa visszaemelését a versenynaptárba.
Sz. Zs.   

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2021. január 11.

Interjú Lukács Gergellyel

2020. december 31.

Búcsúzunk 2020